Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Ga op virtuele reis naar Portugal

Ga op virtuele reis naar Portugal

Ontdek de veelzijdige cultuur van Portugal in deze virtuele reis naar het land van de Fado. Met een prachtig boek, een boeiende film, een poëzievoordracht en een interessante voordracht waan je je zo in dit prachtige land.

Het volledige reisprogramma maken we binnenkort bekend.

Binnenkort pak je jouw vakantiekoffer vol cultuur uit!

In de koffer zal je een boek, filmvoucher, drank, recept en virtuele cultuurtips vinden. Die hebben we zorgvuldig voor je geselecteerd. Geen vakantie zonder souvenir. In elke koffer vind je een leuk cadeautje als aandenken aan je virtuele Willemsfondsreis.

Reisprogramma

maandag Belinda.jpg

Maandag: Vertrekdag. We starten met het lezen van de klassieker “De stad der blinden” van de Portugese Nobelprijswinnaar José Saramago. ’s Avonds leren we elkaar en Portugal beter kennen tijdens een e-peritief op Zoom (om 20u00). Gastvrouw Belinda licht het weekprogramma toe en deelt haar passie voor de Portugese cultuur met ons. Neem er gerust een glaasje Gazela bij!

dinsdag tegeltjes.jpg

Dinsdag: Een vakantie is geen echte vakantie zonder een virtueel bezoek aan een museum. We  bezoeken het Museu Calouste Gulbenkian, waar zowel Europese als Oosterse en Antieke kunst terug te vinden is. Wie meer te weten wil komen over het traditionele Portugese tegelwerk kan ook een virtueel bezoek brengen aan het Museu Nacional do Azulejo.
We dompelen ons onder in muziek uit het vakantieland en luisteren naar de zuiderse klanken van Dina Rodrigues, een Portugese zangeres die in België woont.  

woensdag david troch.jpg

Woensdag: We verkennen ons vakantieland uiteraard ook op culinair vlak. Samen met gastvrouw Belinda koken we een typische cataplana (om 18u00). Dichter David Troch verkent met ons Portugal op poëtisch vlak (om 20u00).

donderdag fados.jpg

Donderdag: We bekijken “Fados”, een documentaire waarin alle aspecten van de unieke muziekstijl fado belicht worden. Wereldfilmfestival MOOOV zorgt voor de inleiding. 

Vrijdag: Alweer de laatste vakantiedag. Tijd dus om het boek uit te lezen. We sluiten de vakantieweek af met een laatste e-peritief  via Zoom (om 20u00). We bespreken de documentaire en het boek en klinken nog een laatste keer op onze vakantie.

Praktisch

Voor je koffer betaal je 50 euro inclusief verzending. Deze koffer bevat een boek, filmvoucher, recept, alcoholische drank en souvenir. Alle virtuele activiteiten zijn inbegrepen.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnameprijs niet leden voor je koffer € 50,00
Deelnameprijs voor je koffer € 50,00

Meer info?
Stuur een mail naar info@willemsfonds.be of bel 09-224 10 75

Sluit Mijn Willemsfonds