Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Museum Soiree 2020

Museum Soiree 2020

TicketsMSklein.png

 
De vierde editie van Museum Soiree (voorheen Museum Matinee) belooft iets speciaal te worden. We behouden het vertrouwde concept, maar trekken na 3 jaar in het Jubelpark nu verder naar een ander boeiend Brussels museum.

Het geweldige Museum voor Natuurwetenschappen is een bijzondere plek. Mogelijk ben je er als kind ooit op schoolreis geweest en wisten de immense dinosaurusskeletten je te fascineren? Of ben je met je (klein)kinderen al eens naar de fossielen en opgezette dieren gaan kijken in de zaal over evolutie? Dan weet je ongetwijfeld hoe leuk dit museum is.

Het museum is uiteraard nog veel meer dan dat. Het herbergt maar liefst 38 miljoen specimens en heeft daarmee een van de belangrijkste natuurhistorische verzamelingen ter wereld. Schatten als de Iguanodons van Bernissart, de Spy neanderthalers, de Dautzenberg-schelpencollectie, de vier maansteentjes, de Tasmaanse buidelwolf of de insectencollectie van baron De Selys Longchamps ... zijn uniek in de wereld.

De collecties zijn het resultaat van vele decennia exploratie en onderzoek. Ze zijn een middel om het leven, zijn biodiversiteit en zijn geschiedenis beter te leren kennen en de natuur beter te beschermen. En ze zijn niet alleen interessant voor kinderen om te bekijken, maar eveneens voor volwassenen om er meer over te weten te komen.

Hiervoor kan je rekenen op onze speciale gidsen, die bij diverse objecten in het museum uitleg geven. Dat doen ze uiteraard op geheel eigen wijze, met straffe informatie, boeiende verhalen en toffe anekdotes. We sluiten af met een gezellige receptie op het terras van het museum. Kortom: alle elementen voor een mooie namiddag in het museum! •

Opgelet: voor deze activiteit zorgen we er samen met het museum voor dat je veilig kan deelnemen. Een aanpassing tegenover de voorbije jaren is daardoor dat we met groepjes zullen werken die op verschillende tijdstippen het museum intrekken. Indien je samen met familie of vrienden in een groepje wil zitten, gelieve dan samen in te schrijven, zodat we hiermee rekening kunnen houden. Na inschrijving delen we je mee om hoe laat jouw groepje vertrekt (tussen 15u50 en 17u10). Het gebruik van mondmaskers wordt aangeraden (wie geen bij heeft, kan er eentje ontvangen aan de inkom).

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnameprijs leden Gratis
Deelnameprijs niet-leden Gratis

Meer info nodig? Contacteer:
Suzanne ter Haar
suzanne.terhaar@willemsfonds.be
0497 58 54 96

Deel met anderen

Sluit Mijn Willemsfonds