Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over GEANULLEERD - Uitstap naar Meerssen en zijn omgeving

GEANULLEERD - Uitstap naar Meerssen en zijn omgeving

Wij nodigen u uit voor een uitstap naar Meerssen, gelegen in het landelijke Nederlands Limburg, in de buurt van Maastricht. Zij is in haar huidige samenstelling ontstaan bij de herindeling op 1 januari 1982. Toen werd de voormalige gemeente van die naam samengevoegd met de tot dan toe zelfstandige gemeenten Bunde, Geulle en Ulestraten, Ulestraten waar onze Willemsfondsvrienden Willem Jan en Angèle Gerver thuis zijn.

Meerssen heeft een gezellige oude stadskern met een uitgebreid winkelcentrum en waar men heerlijk kan genieten van de rustige dorpssfeer. De prachtige streek rond Meerssen heeft een lange traditie
van folkloristische en muzikale evenementen. Deze veelzijdigheid maakt Meerssen zeer bijzonder, uniek en bezienswaardig, zeker ook vanwege de andere mooie steden en natuurgebieden in de omgeving.
Meerssen heeft één maal een rol gespeeld in de Europese geschiedenis en wel in 870, toen volgens het Verdrag van Meerssen het middelste deel van het in drie stukken uiteengevallen Karolingische Rijk werd verdeeld tussen het Oost-Frankische Rijk en het West-Frankische Rijk.

Door de herindeling van 1 januari 1920 raakte de gemeente Meerssen een deel van haar grondgebied kwijt aan Maastricht. Daartoe behoorden onder andere het station Maastricht (eigenlijk al in 1907 geannexeerd bij een grenscorrectie), de Mosa-fabrieken, de Sphinx-tegelfabriek, een deel van het Zinkwit-terrein, het dorp Limmel en een aantal kastelen en landhuizen.

De inwoners van Meerssen zijn fier op hun gemeente die meerdere monumenten rijk is waaronder een prachtige basiliek, een voorbeeld van rijpe Maasgotiek en die geldt als het hoogtepunt van deze stijl in Nederland, een synagoge met zijn begraafplaats (de oudste van Nederland), het Proosdijpark met zijn Gloriëtte, de vele kastelen in hun groene omgeving.

Wij reserveerden alvast een gids die u al dat moois zal laten zien!

Praktisch
- 08.15u Opstapplaats Diepenbeek (vooraf verwittigen a.u.b.)
- 08.45u Vertrek te Tongeren op de parking Casino aan de Eeuwfeestwal
- 09.30u Stadswandeling en bezoek aan het Proosdijpark en de synagoge
- 12.00u Lunch - Meteora, Gyros; suflaki, suzuki en lamskoteletjes
- 14.00u Bezoek aan de basiliek en de grafkelder van de familie Regout
- 15.30u Busrit langs de landgoederen met bezoek Landgoed Vaeshartelt
- 17.00u Afsluiting In Cafè De Keizer met zijn bierbibliotheek, gelegen aan de Markt
- 18.30u Vertrek naar Tongeren

Maatregelen i.v.m. Covid 19:

 • Het voertuig wordt voldoende verlucht voor elk traject.
 • In de chauffeurspost worden alle aanraakpunten volgens voorschrift gereinigd en ontsmet.
 • De harde en gladde oppervlakken binnen, waarmee passagiers in contact komen, worden ontsmet.
 • De ventilatie is onderhouden volgens de voorschriften van de constructeur en zal zo worden ingesteld en gebruikt dat verse buitenlucht wordt bevorderd.
 • Bij autocars met 2 deuren wordt enkel de achterste deur gebruikt voor de passagiers. Tijdens het in- en uitstappen wordt gevraagd om de gebruikelijke veiligheidsafstand te bewaren.
 • Passagiers ontsmetten de hand telkens ze de bus opstappen. Er is ontsmetting voorzien, maar we vragen aan de passagiers om zelf ook iets te voorzien.
 • Mondmaskers zijn verplicht voor de passagiers (vanaf 12 jaar) tijdens het op- en afstappen en tijdens de duur van het traject, indien onderling de veiligheidsafstand van 1,5 meter niet kan gerespecteerd worden.
 • Passagiers gebruiken voor het volledige traject dezelfde zitplaats.
 • Het toilet aan boord van de autocar wordt enkel open gesteld bij noodgevallen. Er worden voldoende sanitaire stops voorzien.
 • De koelkast aan boord wordt momenteel niet meer gebruikt, dus de chauffeur kan geen drank of versnaperingen meer voorzien.
 • Tijdens stops wordt de autocar extra verlucht.

Prijs: € 50 per persoon. In de prijs zijn inbegrepen: de bus, de gids, de inkomgelden, de lunch en de fooi voor de chauffeur.

Inschrijven

Sorry, de inschrijvingsperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnameprijs leden € 50,00
Deelnameprijs niet-leden € 50,00

Meer info nodig? Contacteer:
Lutgart Voets
tongeren@willemsfonds.be
0472 69 33 81

Deel met anderen

Sluit Mijn Willemsfonds