Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Architectuurwandeling

Architectuurwandeling

De Kring voor Heemkunde Wilrica bracht vorig jaar in samenwerking met het district Wilrijk de wandelbrochure “Wandelen in Wilrijk: architectuur in Hoogte en Park.” uit. Twee wandelingen laten u kennis maken met de mooie, merkwaardige architectuur in de Parkwijk en de weinig bekende interessante aspecten van de wijk Hoogte. 

In de residentiële wijk Parkbalanceren we meermaals op de grens tussen Wilrijk en Antwerpen. Dit grensaspect valt duidelijk af te leiden uit de wegbedekking in rode baksteen, een materiaalkeuze die het residentiële karakter van de Parkwijk in Wilrijk nog extra diende te benadrukken. Voor de wandelaar een unieke beleving van de typische interbellumarchitectuur toegepast in en rond het nieuwe park aan de rand van Antwerpen. 

Beleef en consumeer de evolutie van een plattelandsdorp naar een moderne voorstad. Maak kennis met het kruim van bouwmeesters/architecten die de architectuur van vorige eeuw beheersten.

We wandelen door de villawijk, met ruime percelen waarop een deel van de bebossing behouden bleef. Tussen de velden en oude kasteeldreven verrezen villa's in de meest uiteenlopende neostijlen. Deze wandeling brengt u doorheen een karakteristieke wijk met een staalkaart aan architecturaal en landschappelijk schoon.

WF-Wilrijk plande in het voorjaar van 2020 door elke van beide wijken een wandeling. Corona besliste hier anders over. Deze zomer hernemen wij deze wandelingen. Samensteller Ken Van Nuffel leidt u rond door beide wijken, op 26 juli door de wijk Hoogte en op 20 september door de wijk Park.

Deelname aan is gratis. Schrijf in online of via stuur een e-mail aan kenvannuffel@hotmail.com of op 0498/734.764. De wandeling duurt ongeveer 2 uur.

 

Inschrijven

Sorry, de inschrijvingsperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnameprijs leden Gratis
Deelnameprijs niet-leden Gratis

Meer info nodig? Contacteer:
kenvannuffel@hotmail.com of 0498-73 47 64

 

Deel met anderen

Sluit Mijn Willemsfonds