Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over UITGESTELD Emily, such fun. Theatermonoloog (thema: euthanasie bij psychisch lijden).

UITGESTELD Emily, such fun. Theatermonoloog (thema: euthanasie bij psychisch lijden).

Op 25 augustus 2018 liet Emily De Smaele euthanasie uitvoeren na een jarenlang traject in de psychiatrie. Michèle was jarenlang heel erg hecht bevriend met haar. Ze leerden elkaar kennen aan de theateropleiding op het RITCS. Toen Emily een klein jaar later werd opgenomen, hielden ze contact en zelfs tijdens de euthanasieprocedure was Michèle er telkens om haar te steunen en te helpen bij haar wens. Na haar overlijden volgde een complex rouwproces: hoe verwerk je het verlies van iemand voor wiens dood je jarenlang mee gevochten hebt?

Op de laatste dag dat ze elkaar zagen, gaf Emily Michèle een berg tekstmateriaal. Observaties van haar leven in de psychiatrie, zelfanalyse over wie ze was, wat haar crisissen inhielden en hoe ze daarmee probeerde om te gaan, het verhaal van haar euthanasietraject. Emily had de uitdrukkelijke wens dat Michèle na haar dood 'iets' zou doen met deze teksten.

Michèle brengt verslag van haar zoektocht. Een confronterende getuigenis vol herinneringen, bespiegelingen en teksten uit eerste hand. Doorheen haar verhaal geeft ze een hyperpersoonlijke inkijk in de wereld van iemand met een psychische kwetsbaarheid, de psychiatrie en het euthanasiedebat. Maar vooral in de existentiële dimensie van lijden en hoe liefde en vriendschap tot voorbij de dood reiken.

Michèle gaat voor dit project in zee met Mattias De Paep, theatermaker bij Theater O’Kontreir. Meer informatie over de lezing en de theatervoorstelling in de maak, vind je op www.emilysuchfun.be

Na de lezing zal psychiater en euthanasie-experte Lieve Thienpont (Vonkel) een nabespreking begeleiden en is er ook ruimte om vragen te stellen.

We organiseren deze lezing in samenwerking met de Gentse school Instituut voor verpleegkunde Sint-Vincentius. Er zal een klas toekomstige opvoeders deelnemen aan de lezing en nabespreking in het kader van hun opleiding. Dit omdat we de komende jaren heel erg willen inzetten op verbinding en samen sterke verhalen maken. We hopen dat er tijdens de nabespreking een boeiend en voor iedereen verrijkend gesprek op gang komt.

Inschrijven

Sorry, de inschrijvingsperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnameprijs leden € 5,00
Deelnameprijs niet leden € 5,00

Meer info?
Stuur een mail naar info@willemsfonds.be of bel 09-224 10 75

Deel met anderen

Sluit Mijn Willemsfonds