Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Familiewedstrijd Halloween pompoen snijden

Familiewedstrijd Halloween pompoen snijden

Familiewedstrijd Halloween pompoen snijden

Halloween is het volksfeest dat het meest tot de kinderlijke verbeelding spreekt. De oorsprong van Halloween verwijst naar het Ierse volksverhaal over Jack O'Lantern. Op een nacht ontmoet een Ierse man de duivel die bezit van zijn ziel wil nemen, maar de man is hem elke keer te slim af. Na zijn dood is hij echter welkom in hemel noch hel en is hij gedoemd eeuwig rond te dolen. Hij vraagt aan de duivel een lampje dat hij in een uitgeholde raap (pompoen) plaatst: de lampion die nog steeds met Halloween gebruikt wordt. De mistige sfeer rond Halloween roept geestrijke verhalen op. Met verkleumde handen en rode neuzen gezellig samen lekker warme pompoensoep slurpen rond de vuurkorf is een ware verademing in deze bittere tijden van corona. 

promo pompoensnijden wedstrijd-inschrijven-bis.jpg

Doe mee en maak je mooiste, griezeligste Halloween pompoen!

Het WIllemsfonds Moerbeke lanceert een familiewedstrijd Halloween pompoen snijden naar aanleiding van de Halloween literiaire happening met Schrijfster Chris Van Camp dat plaats vindt op zaterdag 24 oktober 2020 in het schrijvershuis Anton Van Wilderode te Moerbeke-Waas.

Wat? De familiewedstrijd Halloween pompoen snijden is een wedstrijd waar heel het gezin aan kan deelnemen. 

Hoe maak je een Halloween pompoen?

Eerst zoek je een mooie pompoen uit. Snij de bovenkant als een dekseltje van de pompoen af. Vervolgens hol je de binnenkant van de pompoen uit met een lepel. Als dat klusje is geklaard, teken je met een stift een griezelgezicht op de pompoen. Daarna snij je de mond en de ogen uit met een mes. Versier de pompoen eventueel nog met extra accessoires, zoals een hoedje bijvoorbeeld. Zie stappenplan via volgende link:  stappenplan halloweenpompoen snijden

Hoe deelnemen?

Schrijf in je in via volgend online inschrijvingsformulier: inschrijvingsformulier Halloween Pompoenwedstrijd

Inschrijven is verplicht, ten laatste tegen 16 oktober 2020! 

Wedstrijdreglement familiewedstrijd Halloween pompoen snijden

Organisator
De familiewedstrijd Halloween Pompoen snijden wordt georganiseerd door het Willemsfonds Moerbeke in samenwerking met de Gemeente Moerbeke en de vereniging Geboortehuis Anton Van Wilderode.

Deelname
Alle inwoners van de gemeente Moerbeke kunnen deelnemen aan deze familiewedstrijd Halloween pompoen snijden.

Wanneer?
De wedstrijd loopt van 20 september 2020 tot uiterlijk 24 oktober 2020. Inschrijven kan tot uiterlijk 16 oktober 2020 via het online inschrijvingsformulier: inschrijvingsformulier Halloween Pompoenwedstrijd

Op zaterdag 24 oktober 2020 worden de pompoenen tentoongesteld in de tuin van het geboortehuis van Anton Van Wilderode. Het publiek dat aanwezig is tijdens deze expo zal de winnaars van de publieksprijzen verkiezen via een stembriefje. De expo is gratis toegankelijk op zaterdag 24 oktober 2020 vanaf 16u. 

Pompoenen
Wie geen pompoen heeft om te snijden kan een pompoen bekomen bij Katrien Van Hyfte (Willemsfonds), enkel na afspraak. Info contact: Katrien Van Hyfte Tel: 0479 28 52 05

Aanlevering van de gesneden Halloween pompoenen
Er mogen maximum 3 pompoenen per deelnemend gezin ingediend worden.
Aanleveren pompoenen op zaterdag 24 oktober tussen 10u en 12u, in het geboortehuis Anton Van Wilderode, Dorpvaart 72, Moerbeke-Waas. Bij aanlevering krijgt jouw pompoen een nummer toegekend. Dit nummer wordt genoteerd op de deelnemerslijst.

Afhaling
De Pompoenen kunnen zondag 25 oktober afgehaald worden van 10u tot 11u. Niet afgehaalde pompoenen gaan naar een goed doel of vereniging.

Prijsuitreiking
Er worden 3 publieksprijzen toegekend: 1ste, 2de en 3de prijs. De winnaars van de publieksprijzen worden schriftelijk op de hoogte gebracht via mail. Het tijdstip van de prijsuitreiking van de prijzen wordt één week na de expo gecommuniceerd.
Alle deelnemers krijgen een verrassingsgeschenkje als beloning voor deelname de dag zelf (24/10/20).

Publicatierecht
Met deelname aan de wedstrijd verklaart de deelnemer zich akkoord dat de aangeleverde pompoen gebruikt worden voor een tentoonstelling en voor aan de wedstrijd gerelateerde publicatie.

Organisatie
De organisator kan niet verantwoordelijk worden gesteld indien door buiten haar wil optredende oorzaken de wedstrijd zou worden onderbroken of afgelast.
De informatie en personengegevens, die bij deze wedstrijd verzameld worden, zijn bestemd voor intern gebruik.
Deelname aan deze wedstrijd impliceert aanvaarding van het reglement.

Met grote dank aan Didier Steenbeke voor de veiligheidscoördinatie.

Veel succes!

Katrien & Myriam

Willemsfonds Moerbeke

Prijzen

Deelname aan de familiewedstrijd Halloween pompoen snijden is gratis.

Inschrijven is verplicht via volgend online inschrijvingsformulier: klik hier!

Info contact: Katrien Van Hyfte

Tel: 0479 28 52 05
willemsfondsmoerbeke@gmail.com

Deel met anderen

Sluit Mijn Willemsfonds