Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Literaire wandeling: Christine Brooke-Rose

Literaire wandeling: Christine Brooke-Rose

Dr. Hannah Van Hove, FWO-postdoctoraal onderzoeker aan de VUB, nodigt je uit om een deel van de jeugd van romanschrijfster Christine Brooke-Roose (1923-2012) te herbeleven.

De experimentele Britse schrijfster vroeg in haar boek met als titel Invisible Author: 'Heb je ooit geprobeerd om iets heel moeilijks zo goed mogelijk te doen, gedurende een lange periode, en dan kwam je erachter dat niemand het in de gaten heeft?’ Dat is helaas gebeurd met Brooke-Rose zelf, wiens romans en kritische teksten na haar dood grotendeels vergeten zijn. Toch schreef Brooke-Rose prachtige vernieuwende fictie waarin ze verschillende grammaticale en typografische experimenten met taal en vorm uitvoerde. 

In haar laatste roman, “Life, End Of” beschreef ze haar ervaringen tijdens haar jeugd in Brussel. We nodigen je uit om een wandeling te maken, waarbij we de buurt waarin Brooke-Rose vroeger woonde verkennen en horen over de thema’s, invloeden en erfenissen van deze verwaarloosde schrijfster.

Op 9 november om 14u00 kun je deze wandeling samen met Hannah Van Hove live wandelen. Schrijf je in via suzanne.terhaar@willemsfonds.be

Wandel je liever op een ander moment? Dan kun je dit altijd met je smartphone doen. Volg de route op je smartphone of tablet en luister hoe Dr. Van Hove op verschillende punten uitlegt waarom juist deze plaats van betekenis is in het verhaal van Christine Brooke-Rose.

De wandeling is in het Nederlands en Engels beschikbaar via deze ronde knop:

Logo rond ILT geen achtergrond.png

Prijzen

Meer info nodig? Contacteer:
Suzanne ter Haar
suzanne.terhaar@willemsfonds.be
0497 58 54 96

Deel met anderen

Sluit Mijn Willemsfonds