Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Bierproefavond microbrouwerij "Den Triest"

Bierproefavond microbrouwerij "Den Triest"

Wil je alles te weten komen over de bieren van Microbrouwerij Den Triest ? Wil je ontdekken welke smaken perfect passen bij deze bieren ? Schrijf je dan in voor de virtuele bierproefavond op 1 april. En nee, dit is geen grap !

In Kapelle-op-den-Bos vind je Microbrouwerij Den Triest, genoemd naar het gehucht waar deze brouwerij zich bevindt. Triest is het er anders helemaal niet...In het proeflokaal kan je je de ogen uitkijken, het terras is een pareltje om even neer te ploffen en te genieten van een biertje, de brouwer is een uniek man. Op een boogscheut van Den Triest ligt ook het hoppeveld. Hier worden verschillende hopvariëteiten gekweekt, die verwerkt worden in het bier.

Marc Struyf begon als hobbybrouwer, maar kreeg daarna pas echt de brouwmicrobe helemaal te pakken. Hij startte Den Triest en zijn eigen bieren begonnen met de klassieke Triest Blond, Triest Dubbel en Triest Tripel. Kort daarna kwam er ook een Triest Kriek bij. Al spoedig zou Marc echter afwijken van de traditionele paden en zijn aandacht vooral richten op de ontwikkeling van bieren met speciale kenmerken. Bruut’n Triest is het champagnebier van de brouwerij, ook verkocht onder de naam Dame Jeanne. Het was in 2014 het winnende bier op de Brussels Beer Challenge. Maar ook andere bieren, zoals de Triest IPA Dryhopping, wonnen verscheidene prijzen.

We vinden de volgende bieren in de box:

-Walnoot/Kastanjebier

-Honingbier

-IPA bier

-Kriek

-Champagnebier

-Bier, gemaakt uit gerecycleerd rioolwater

Maar ook pâté, verschillende soorten kaas, chocolade en 2 proefglazen.

Hoe zal het één en ander werken?    
Je schrijft je in voor de tasting en betaalt 35€ op rekeningnummer BE36 0682 3280 5481 van Willemsfonds Woluwe.

Je kan daarna (vanaf ongeveer een week ervoor) een bierdegustatiebox ophalen bij  Carla Dejonghe of Eliane Poncin. Je spreekt af om deze op te pikken (in Stokkel of in de Lombardstraat, Brussel) of in Kapelle-op-den-Bos. De box is bestemd voor 2 personen. Zet je dus samen met je knuffelcontact! :-)

Per mail krijg je dan een zoom-link doorgestuurd. Het enige wat je hoeft te doen, is bij aanvang van de tasting op de link te klikken, om live te kunnen volgen en chatten. Dit kan met een gsm, tablet of laptop. 

Geniet dus thuis samen van de flesjes bier en andere lekkernijen onder de deskundige leiding van brouwer Marc.


Samengevat

Virtuele bierproefavond ”Den Triest”

Datum: donderdag 1 april om 19u30

Plaats: Gezellig bij u thuis, via een link een kwartiertje voor aanvang.

Inschrijven bij: carla.dejonghe@parlement.brussels 

Prijs: 35 euro (voor 2 personen)

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnameprijs (2 personen) € 35,00

Meer info nodig? Contacteer:
Carla Dejonghe
carla.dejonghe@parlement.brussels

Sluit Mijn Willemsfonds