Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Tutu Puoane & Ewout Pierreux in Damme

Tutu Puoane & Ewout Pierreux in Damme

Tutu Puoane is een van de beste Jazz zangers in België. We kaderen haar in een mooie, ruime schuur, midden tussen de velden in het landelijke Damme. We zetten er pianist Ewout Pierreux naast met een vleugelpiano. Het genieten laten we aan u over. (we zorgen ook voor een hapje en een drankje).
De exacte locatie krijgt u pas na een bevestigde reservatie

Tutu Puoane werd in 1979 geboren in een Zuid-Afrikaanse township in de buurt van Pretoria. Ze studeerde jazzzang bij Jelena Reveshin en klassieke zang bij Virginia Davids aan de Universiteit van Kaapstad. Later, in 2002, trok ze naar Den Haag en volgde les bij Rachel Gould en workshops bij Deborah Brown en Dianne Reeves.

Vanaf 2004 verhuisde ze naar Antwerpen. In 2004 won Tutu de Standard Bank Young Artist of the Year Award for Music in Zuid Afrika. Tutu gaf concerten over heel Zuid-Afrika en Europa. In 2000 maakte ze een tour in New York met de South African National Youth Big Band of 1999. In 2001 leidde ze de afro-latino band 'Tucan Tucan' op het North Sea Jazz Festival Cape Town. Tutu Puoane speelde o.m. samen met Sibongile Khumalo, Marcus Wyatt, Jack van Poll, Hein van de Geyn, Hans van Oosterhout, Dré Pallemaerts, Stacy Rowles, Mark Murphy, Madeline Bell, Georgie Fame, Roy Hargrove, John Engels and Toots Thielemans. Met het Brussels Jazz Orchestra werkte ze samen voor het hommageprojecten Billie Holiday ("Writing Billie") en Nina Simone ("Goddamn! A tribute to..."). Ook stond ze al op de concertpodia met Dré Pallemaerts en Toots Thielemans. Op 2 januari 2010 organiseerde zij een show in het International Convention Centre in Kaapstad, onder de titel "One night only with Tutu Puoane", de warme respons van het publiek vroeg naar meer.

Puoane bewees zich voor het eerst solo met haar albums 'Song' (2007) en 'Quiet Now' (2009). Dat laatste won de South African Music Award of SAMA Award for the 2010 Best Traditional Jazz Album. Tutu Puoane leidt haar eigen kwartet en is ook gastvocaliste bij het Brussels Jazz Orchestra. Ze realiseerde met hen het album 'Mama Africa', ter ere van Miriam Makeba. Ook dit album won in mei 2011 een SAMA, in dezelfde categorie als 'Quiet Now'.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Sluit Mijn Willemsfonds