Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Museum Soiree 2021

Museum Soiree 2021

De vijfde editie van Museum Soiree (voorheen Museum Matinee) belooft iets speciaal te worden. We behouden het vertrouwde concept en trekken voor de tweede maal naar het Museum voor Natuurwetenschappen.
Het geweldige Museum voor Natuurwetenschappen is een bijzondere plek. Mogelijk ben je er als kind ooit op schoolreis geweest en wisten de immense dinosaurusskeletten je te fascineren? Of ben je met je (klein)kinderen al eens naar de fossielen en opgezette dieren gaan kijken in de zaal over evolutie? Dan weet je ongetwijfeld hoe leuk dit museum is.

Het museum is uiteraard nog veel meer dan dat. Het herbergt maar liefst 38 miljoen specimens en heeft daarmee een van de belangrijkste natuurhistorische verzamelingen ter wereld. Schatten als de Iguanodons van Bernissart, de Spy neanderthalers, de Dautzenberg-schelpencollectie, de vier maansteentjes, de Tasmaanse buidelwolf of de insectencollectie van baron De Selys Longchamps ... zijn uniek in de wereld.

De collecties zijn het resultaat van vele decennia exploratie en onderzoek. Ze zijn een middel om het leven, zijn biodiversiteit en zijn geschiedenis beter te leren kennen en de natuur beter te beschermen. En ze zijn niet alleen interessant voor kinderen om te bekijken, maar eveneens voor volwassenen om er meer over te weten te komen.

Hiervoor kan je rekenen op onze speciale gidsen, die bij diverse objecten in het museum uitleg geven. Dat doen ze uiteraard op geheel eigen wijze, met straffe informatie, boeiende verhalen en toffe anekdotes. We sluiten af met een gezellige receptie op het terras van het museum. Kortom: alle elementen voor een mooie namiddag in het museum! •

Meer informatie over deze activiteit en de mogelijkheid om tickets te reserveren zal hier vanaf half juni beschikbaar worden. 

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnameprijs leden Gratis
Deelnameprijs niet-leden Gratis

Meer info nodig? Contacteer:
Suzanne ter Haar
suzanne.terhaar@willemsfonds.be
0497 58 54 96

Deel met anderen

Sluit Mijn Willemsfonds