Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Wim Peumans @ Luddites books and wine

Wim Peumans @ Luddites books and wine

Wim Peumans over Habibi - Donderdag 23/9, 20u30

‘Lgbt en moslim? Dat kan en mag toch niet? Bestaat dat wel?’ Op het eerste gezicht lijkt het misschien een tegenstrijdigheid. Het roept vragen op, reacties van ongeloof, verwondering en onbegrip. Bij sommigen een mate van weerstand en zelfs weerzin.  

Op basis van diepgaand onderzoek brengt Wim Peumans tien openhartige en vaak ontroerende portretten van lgbt-moslims in België en Nederland. Uit de verhalen spreekt een strijd tussen twee werelden: de wereld van de ouders en die van lgbt’s. Gekneld tussen hoop en angst, verwachtingen en dromen, spreken en zwijgen, ontkenning en acceptatie, familie en seksualiteit, God en zichzelf, zijn de mannen en vrouwen in dit boek vooral op zoek naar liefde; naar iemand die ze habibi – mijn liefje – kunnen noemen.

Over Wim Peumans

Wim Peumans is schrijver. Hij is de Vlaamse writer-in-residence Jan van Eyck Academie (Maastricht) 2022. Wim behaalde een doctoraat in antropologie en was verbonden aan de universiteiten van Leuven, Canterbury en Johannesburg. Hij is de auteur van twee bekroonde wetenschappelijke boeken, een politieke biografie en 'Habibi'.

Praktisch

Deelnameprijs voor één literair salon bedraagt € 8 inclusief één glas wijn of andere drank.

Leden van het Willemsfonds kunnen zich abonneren op de 4 literaire salons voor € 24 i.p.v. € 32. (Dit kan je alleen reserveren bij deze lezing!)

Interesse in de andere lezingen?

WP

Deze lezing ontvangt steun van Literatuur Vlaanderen.

Literatuur Vlaanderen logo liggend_Kleur RGB

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Meer info nodig? Contacteer:
Yarrid Dhooghe
yarrid.dhooghe@telenet.be

Sluit Mijn Willemsfonds