Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Jeroen Olyslaegers @ Luddites books and wine

Jeroen Olyslaegers @ Luddites books and wine

Jeroen OIyslaegers over Wil en Wildevrouw – Donderdag 28/10, 20u30

Het is oorlog. Antwerpen wordt bezet door geweld en wantrouwen. Wilfried Wils acht zichzelf een dichter in wording, maar moet tegelijk zien te overleven als hulpagent. De mooie Yvette wordt verliefd op hem en haar broer Lode is een waaghals die zijn nek uitsteekt voor joden. Wilfrieds artistieke mentor, Nijdig Baardje, wil juist alle joden vernietigen. Onbehaaglijk laverend tussen twee werelden, probeert Wilfried te overleven terwijl de jacht op de joden onverminderd verdergaat. Jaren later vertelt hij zijn verhaal aan een van zijn nakomelingen. Een ambitieuze, veelzijdige roman die de lezer niet los zal laten. Olyslaegers bewees zijn meesterschap al eerder, maar met WIL zal hij menigeen volstrekt verrassen.

Wildevrouw is een wervelende, monumentale roman over het verlangen naar eenheid en het veroveren van een innerlijke waarheid, vol vlees en geuren, vol narren en blinden, vol handelaars en woekeraars, profiteurs en bedriegers, vroedvrouwen, cartografen, schilders, drukkers en astrologen, waarbij verlangen en zelfbedrog dansen door de straten van een gedoemde stad.

Praktisch

Deelnameprijs voor één literair salon bedraagt € 8 inclusief één glas wijn of andere drank.

Leden van het Willemsfonds kunnen zich abonneren op de 4 literaire salons voor € 24 i.p.v. € 32. (Dit kan je alleen reserveren bij de allereerste lezing! Koop hier je abonnement.)

Interesse in de andere lezingen?

JO

Deze lezing ontvangt steun van Literatuur Vlaanderen.

Literatuur Vlaanderen logo liggend_Kleur RGB

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Meer info nodig? Contacteer:
Yarrid Dhooghe
yarrid.dhooghe@telenet.be

Sluit Mijn Willemsfonds