Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Margot Vanderstraeten @ Luddites books and wine

Margot Vanderstraeten @ Luddites books and wine

Margot Vanderstraeten over Minjan en Mazzel tov – Donderdag 18/11, 20u30

Margot Vanderstraeten heeft met Mazzel tov een gevoelige snaar geraakt: niet alleen werd het boek een internationale best seller, het leidde ook tot bijzondere nieuwe ontmoetingen binnen de orthodox-joodse gemeenschap. Zo zijn er chef-kok Moshi van het beroemde Hoffy’s in Antwerpen, die iedereen die daarom vraagt graag uitleg geeft over de joods-culinaire traditie en het chassidische leven; Dan Z., een buitenbeentje met een humorvolle blik die al decennialang als enige de chassidische gemeenschap mag fotograferen; Esther, met wie Margot redetwist over de ultraorthodox-religieuze opvoeding en scholing; en ook koningin Mathilde passeert – wanneer zij wordt rondgeleid in de Dossinkazerne in Mechelen, waar foto’s van Dan Z. en teksten van Margot werden getoond en de ontroerende chassidische meneer Schwarz voor het eerst in zijn leven foto’s van de Holocaust zag.

In Minjan is Margot Vanderstraeten op haar best: nu eens ernstig, dan weer lichtvoetig tot ironisch maar altijd met oprechte interesse zoekt zij, op haar eigen niet-godsdienstige manier, verbinding met buren die nabij een zo ander leven leiden.

Praktisch

Deelnameprijs voor één literair salon bedraagt € 8 inclusief één glas wijn of andere drank.

Leden van het Willemsfonds kunnen zich abonneren op de 4 literaire salons voor € 24 i.p.v. € 32. (Dit kan je alleen reserveren bij de allereerste lezing! Koop hier je abonnement.)

Interesse in de andere lezingen?

Margot

Deze lezing ontvangt steun van Literatuur Vlaanderen.

Literatuur Vlaanderen logo liggend_Kleur RGB

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Meer info nodig? Contacteer:
Yarrid Dhooghe
yarrid.dhooghe@telenet.be

Sluit Mijn Willemsfonds