Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Lezing 'Emily, such fun'

Lezing 'Emily, such fun'

Heel graag nodigen we jullie uit voor de lezing ‘Emily, such fun…’ (een productie van bARST) in het Lakenmetershuis in Gent. Tijdens deze intieme voorstelling duiken we in een collage van chatgesprekken, observaties, gedachten en herinneringen, afgewisseld met de teksten van Emily over euthanasie bij psychisch lijden.

‘In al die donkerheid en al die miserie die er in ‘Emily, such fun…’  aan bod komt, kom ik na de zoveelste keer dat ik de voorstelling heb gezien telkens opnieuw uit bij hoop’ (regisseur, Mattias De Paep).

Omdat de lezing zijn geheimen niet één keer prijsgeeft, is er met theatermakers Michèle en Mattias besloten dat lokale afdelingen de lezing voor een zeer schappelijke prijs kunnen boeken.

Voor de voorstelling nemen we de tijd om met elkaar bij te praten, de verbindingen opnieuw aan te halen en jullie te informeren over alles wat er op dit moment reilt en zeilt in het Willemsfonds.

Emily, such fun

Op 25 augustus 2018 liet Emily euthanasie uitvoeren na een jarenlang traject in de psychiatrie. Michèle was heel hecht bevriend met haar. Ze leerden elkaar kennen aan de theateropleiding op het RITCS in Brussel. Toen Emily een klein jaar later werd opgenomen, hielden ze contact en zelfs tijdens de euthanasieprocedure was Michèle er telkens om haar te steunen en te helpen bij haar wens. Na haar overlijden volgde een complex rouwproces: hoe verwerk je het verlies van iemand voor wiens dood je jarenlang mee gevochten hebt?

Op de laatste dag dat ze elkaar zagen, gaf Emily Michèle een berg tekstmateriaal van tijdens haar euthanasietraject. Emily had de uitdrukkelijke wens dat Michèle na haar dood 'iets' zou doen met deze teksten, wat zij ook doet.

Michèle brengt verslag van haar zoektocht. Een confronterende getuigenis vol herinneringen, bespiegelingen en teksten uit eerste hand. Doorheen haar verhaal geeft ze een hyperpersoonlijke inkijk in de wereld van iemand met een psychische kwetsbaarheid, de psychiatrie en het euthanasiedebat. Maar vooral in de existentiële dimensie van lijden en hoe liefde en vriendschap tot voorbij de dood reiken.

Michèle Even ging voor dit project in zee met Mattias De Paep, theatermaker bij Theater O’Kontreir. Meer informatie over de lezing en de theatervoorstelling in de maak, vind je op www.emilysuchfun.be

Na de lezing is er een nabespreking onder begeleiding van Annick Claeys met tijd om in gesprek te gaan. Annick werkt als ervaringsdeskundige bij het inloophuis Reakiro. Reakiro is een plek waar je als persoon met een euthanasiewens omwille van ondraaglijk psychisch lijden terecht kan.

Programma

18u00                 Ontmoetingsmoment met een drankje en knabbeltje
19u30- 21u         Lezing Emily, such fun + nabespreking met Annick Claeys

Inschrijven

Sorry, de inschrijvingsperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Deelname ontmoetingsmoment en lezing Gratis
Deelname lezing Gratis

Meer info?
Stuur een mail naar vrijwilligers@willemsfonds.be of bel 09-224 10 75

Deel met anderen

Sluit Mijn Willemsfonds