Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Musical Daens

Musical Daens

Na een gedwongen pauze van meer dan anderhalf jaar werden op 4 augustus de voorstellingen van Daens, de Musical terug hervat in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs.

De musical Daens neemt ons mee terug naar het Aalst van 1888. De bevolking werkt er onder erbarmelijke omstandigheden in de textielfabrieken: ze worden misbruikt en uitgebuit door de rijke fabrieksdirecteuren.

Zo is de situatie die priester Adolf Daens (Peter Van de Velde), na een conflict met Bisschop Stillemans (Jo De Meyere), aantreft wanneer hij terugkeert in zijn geboortestad Aalst. De plaatselijke industrieel heeft de helft van zijn arbeiders ontslagen en wordt gesteund door de voorzitter van de Katholieke Partij.

Daens verzet zich tegen deze ontslagen en tegen de wantoestanden in de textielfabrieken. In zijn strijd krijgt Daens de steun van Nette (Free Souffriau), pas zeventien maar al kostwinner voor haar hele gezin. Ook de liberalen en de socialisten kiezen de kant van het volk. Eén van die socialisten is Jan De Meeter (Jelle Cleymans). Te midden van de sociale onrust en de barre levensomstandigheden ontstaat er een verboden liefde tussen het katholieke meisje en de doorwinterde socialist.

Wegens de coronaperikelen en het aanhoudende succes verlengde Studio 100 de voorstelling tot eind december. Voor de voorstelling van zondag 5 december heeft Willemsfonds nationaal een beperkt aantal tickets ter beschikking . Naar aanleiding van de eindejaar periode bieden we nu aan al onze afdelingen een unieke groepsactie aan. Wanneer je met jouw afdeling vijf tickets koopt, ontvang je één gratis ticket (ter waarde van 63 euro).

Praktische info

  • Zondag 5 december 2021 om 18u30
  • Inschrijven voor 24 november 2021!

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Meer info?
Stuur een mail naar info@willemsfonds.be of bel 09-224 10 75

Deel met anderen

Sluit Mijn Willemsfonds