Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Voetbalwandeling van Kelle tot Fallon

Voetbalwandeling van Kelle tot Fallon

Dat de beide Woluwes een bruisend voetbalverleden hebben, is door velen intussen al vergeten. White Star en Racing White behoorden echter wel jarenlang tot de top van het Belgische voetbal. Er vallen dan ook tal van anekdotes en verhalen over te vertellen.

Hun opkomst en verval hangen nauw samen met de geschiedenis en ontwikkeling van Sint-Pieters- en Sint-Lambrechts-Woluwe, maar ook die van Oudergem. Voor voetbalhistoricus Kurt Deswert is de sport het uitgangspunt om tijdens een fraaie en ontspannen wandeling langs onze groene zoom van Brussel, via het Kellestadion tot in het Fallonstadion, stil te staan bij de allereerste Nederlandstalige voetbalclubs van het land; bij razzia’s, collaboratie en sterfgevallen op het  voetbalveld, bij de successen en historische momenten van het voetbal in het Woluwedal.

Leer alles over het ontstaan van RWDM, over de grote lokale sportvedettes, maar ook over de rol die de Oude IJzerweg en het Woluwepark speelden in de omgeving en de ontwikkeling van de wijken rond de stadions en zoveel meer. 

Afspraak op het midden van de voetgangersbrug over de Tervurenlaan in Sint-Pieters-Woluwe, naast het Trammuseum

Prijzen

Ticket Prijs
Gratis deelname Gratis

Meer info nodig of inschrijven? Contacteer:
Kurt Deswert
woluwe@willemsfonds.be
0497 85 25 91

Sluit Mijn Willemsfonds