Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Train World & Expo: Orient-Express

Train World & Expo: Orient-Express

Op zaterdag 27 november zal Willemsfonds Schaarbeek-Evere-Sint-Joost een geleid bezoek brengen aan de schitterende expo Oriënt-Express in het prachtige Trainworld te Schaarbeek. Een unieke tentoonstelling, gewijd aan het epos van de Oriënt-Express en zijn geestelijk vader, Luikenaar Georges Nagelmackers.

Voor deze gelegenheid worden de mythische wagens van de Oriënt-Express uitzonderlijk voorgesteld in Brussel, in het museum van NMBS. Dit paradepaardje van het “Europalia Trains & Tracks-festival” stelt decoratieve kunstwerken en unieke documenten tentoon die het avontuur van de Oriënt-Express en de Wagons-Lits weerspiegelen.

Laat je verbeelding de vrije loop tijdens de tentoonstelling over deze mythische trein en droom weg bij de bekende verhalen van grote beroemdheden zoals Agatha Christie. Ontdek sprankelende anekdotes van onbekende reizigers en kom meer te weten over de ambachtslieden die hebben meegeholpen bij het ontstaan van deze legende. Decoratieve kunstwerken en unieke documenten dompelen ons onder in de buitengewone sferen van de Oriënt-Express en de Wagons-Lits.

Opgelet: voor deze activiteit zal men over een geldig Covid Safe Ticket moeten beschikken.

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnameprijs leden € 3,00
Deelnameprijs niet-leden € 5,00

Meer info nodig? Contacteer:
Pieter-Jan De Coster
pjdecoster@willemsfondsbrussel.be
02 549 65 37

Sluit Mijn Willemsfonds