Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Uitgesteld! Boekvoorstelling: Joseph Diongre

Uitgesteld! Boekvoorstelling: Joseph Diongre

Vanwege de huidige coronamaatregelen hebben we deze activiteit helaas moeten uitstellen. Zodra de nieuwe datum bekend is, zullen we deze hier ook bekend maken.

Er hangt een waas van geheimzinnigheid rond de persoonlijkheid van de Brusselse architect Joseph Diongre (1878-1963)...

Want hoe aanwezig zijn meest emblematische realisaties ook mogen zijn in het Brussels straatbeeld – men denke maar aan het beschermde Omroepgebouw in Elsene, de ‘Cité Diongre’ in St.-Jans-Molenbeek of het gemeentehuis van Sint-Lambrechts-Woluwe – erg veel was er geruime tijd niet geweten over deze noeste, maar immer discrete vakman.

In deze nieuwe publicatie wordt een tipje van de sluier gelicht. Het boek is gebaseerd op het wetenschappelijk onderzoek van kunsthistoricus Axel De Backer en werd in samenwerking met Herman Mennekens aangevuld en geactualiseerd. Dit fraai geïllustreerde werk, vormgegeven door Hannah Basiliades, brengt een weergave van het veelzijdige talent van deze architect hors catégorie.
Zo verschijnt thans – en voor het eerst - een tweetalige biografie van de schijnbaar onvermoeibare Brusselse architect, die ons een even omvangrijk als divers architecturaal oeuvre naliet. Sociale wooneenheden, burgerwoningen, pittoreske villa’s, modernistische constructies en een heuse geluidsfabriek: niets was Diongre te veel.

Graag nodigen we je uit op de boekvoorstelling in Flagey - Studio 3, op zondag 5 december om 15u00. De auteurs zullen er het boek en Joseph Diongre toelichten en je krijgt er de kans om als eerste het boek te kopen.

Inschrijven via hans@willemsfondsbrussel.be

boekcover03_10_Pagina_3

Prijzen

Ticket Prijs
Gratis deelname Gratis

Meer info nodig? Contacteer:
Hans Van Rompaey
hans@willemsfondsbrussel.be

Sluit Mijn Willemsfonds