Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Bezoek aan het stadion van Union SG & omgeving

Bezoek aan het stadion van Union SG & omgeving

Het roemrijke verleden van de Brusselse voetbalploeg Union SG is ongetwijfeld gekend. 11 keer landskampioen, een reeks van 60 wedstrijden zonder nederlaag tussen 1933 en 1935 en een stadion waar mening sportliefhebber lyrisch van wordt. Na hun grote gloriejaren kampeerde de ploeg lange tijd in de lagere regionen van het Belgische voetbal, maar ondertussen is Union helemaal terug en scheert het opnieuw hoge toppen in de Belgische eerste klasse. Hoog tijd voor een bezoek aan deze bijzondere plek!

Tijdens dit bezoek zal voetbalhistoricus Kurt Deswert allerlei boeiende verhalen brengen over de geschiedenis van de club. We verkennen het ganse Joseph Mariënstadion achter de schermen en maken kennis met één van de mooiste tribunes in België (Europa?).

Maar er is meer. Gekoppeld aan dit stadionbezoek gaan we ook op ontdekking in de buurt. Tijdens de wandeling vertelt Kurt Deswert ook over de andere clubs in het zuidwesten van Brussel, die de voetbalgeschiedenis van onze stad hebben gekleurd. Grote verhalen en kleine anekdotes, het wordt een zeer interessante rondleiding!

Prijzen

Ticket Prijs
Gratis deelname Gratis

Inschrijven via kurtdeswert@hotmail.com

De plaats van afspraak wordt bij inschrijving meegedeeld.

Sluit Mijn Willemsfonds