Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Theatervoorstelling 'De dag die komt'

Theatervoorstelling 'De dag die komt'

Pakkend toneel met Elise Bundervoet en nabespreking door DeMens.Nu

Heengaan, erbij zijn wanneer een geliefde persoon van ons de laatste uren beleeft, het is tragisch en pijnlijk. En tegelijk bezitten we dan vaak de innerlijke kracht die ons in staat stelt ons aan te passen en te beseffen dat leven ook hopen is. De broosheid van het moment geeft dikwijls prachtige staaltjes van veerkracht. Mensen overstijgen zichzelf. Aansprekend en ontroerend brengt Elise Bundervoet dit herkenbare verhaal, zo uit het leven gegrepen. In ‘De dag die komt’ gebeurt immers het onvermijdelijke. Een vrouw vertelt over haar leven, over haar geliefde. Zij is op de plek waar ze nooit mocht zijn. Hij is stervende, zij zal voor hem zorgen….Het stuk verhaalt het spel van loslaten, van afscheid nemen van iemand die er nu nog is maar straks niet meer. Passioneel wordt gezocht naar waarheid en liefde; met een intrigerende dans van tedere zorg wordt het onuitspreekbare verwoordt.

‘Ik slaap in je bed. Alleen. In een van je pyjama’s.

Je geur zit nog in je kussensloop.

Nog even. Ik kijk naar het licht en de schaduw

die het nachtlampje op het plafond werpt

en zie wat jij elke avond, jaar na jaar hebt

gezien, wanneer je net voor het slapen

denkt aan de dag die voorbij is,

of aan de dag die komt.

Vanuit haar ervaring als verpleegkundige brengt actrice Elise Bundervoet in deze voorstelling zorg en theater samen. Zij heeft zich deze tekst van auteur en AKO-literatuurprijs-winnaar Peter Terrin volledig eigen gemaakt en vertolkt een breed scala aan emoties. De reacties van zowel de pers als van het publiek over de acteerprestatie en de diep menselijke inhoud tijdens de première in november 2021 waren overweldigend lovend en bewonderend. Een topprestatie die af en toe kippenvel doet krijgen.

Het Willemsfonds Gent brengt dit boeiend en ontroerend stuk in een matineevoorstelling op zondag 3 april 2022 om 15 uur in het Lakenmetershuis, Vrijdagmarkt 24-25 te 9000 Gent. Nadien volgt een nabespreking in samenwerking met DeMens.Nu.

De toegangsprijs bedraagt 13 euro voor leden en 15 euro voor niet-leden. Kaarten beschikbaar vanaf 15 maart 2022, bij Katelijne Verbeeck: katelijneverbeeck@gmail.com en alle bestuursleden. De coronaregels zullen strikt worden opgevolgd. Deuren vanaf 14 u 30. 

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnameprijs leden € 13,00
Deelnameprijs niet-leden € 15,00

Meer info nodig? Contacteer:
Katelijne Verbeeck
katelijneverbeeck@gmail.com

Sluit Mijn Willemsfonds