Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Imperium Romanum - ‘Het Romeinse Rijk door de lens van de Oostenrijkse fotograaf Alfred Seiland’.

Imperium Romanum - ‘Het Romeinse Rijk door de lens van de Oostenrijkse fotograaf Alfred Seiland’.

Wij nemen u mee naar een bijzonder interessante fototentoonstelling ‘Het Romeinse Rijk door de lens van de Oostenrijkse fotograaf Alfred Seiland’.

Op zijn grootst strekte het Romeinse Rijk zich uit over een gebied behorend tot meer dan 40 hedendaagse landen. Vandaag zie je nog overal sporen van dat enorme Imperium, van vervallen ruïnes tot indrukwekkend goed bewaarde monumenten. Als 15 jaar lang legt Seiland al die overblijfselen vast in eigenzinnige, kleurrijke foto’s. 150 van zijn krachtigste werken zijn tentoongesteld en leveren boeiende verhalen op over de Romeinse cultuur en geschiedenis. Je maakt een rondreis langs archeologische sites en krijgt unieke foto’s te zien van Romeinse tempels, aquaducten, badgebouwen, bruggen en zo veel meer. Van de Pont du Gard in Frankrijk tot het amfitheater van Pula in Kroatië.Al even boeiende beelden zijn er van minder bekende plaatsen in pakweg Portugal, Marokko of Albanië. Ze doen je vast zin krijgen om de sites in het echt te bezoeken! De foto’s van Alfred Seiland zetten je aan het denken over hoe belangrijk het is om al die overblijfselen te bewaren, of net niet? Over waarom we archeologische sites bezoeken en het adequaat beschermen en restaureren ervan.

Wij reserveerden alvast gidsen!

Ons bezoek sluiten we af met een etentje in Café Gerechtshof dat alleen voor ons is gereserveerd. In het menu heeft u de keuze uit drie gerechten:

 Aperitief

Witloof met hesp en kaassaus (1)

of

Vidé met salade en brood (2)

of

Spaghetti (3)

Dame Blanche

1 consummatie wijn of bier inbegrepen

Praktisch: afspraak aan het museum om 17.20u in de foyer van het museum

Prijs: € 38 per persoon. In de prijs zijn inbegrepen: de gids en de toegang tot de tentoonstelling en het etentje in café Gerechtshof. De inschrijvingen worden verwacht vóór uiterlijk 7 oktober 2022. Uw inschrijving is pas geldig van zodra wij de betaling ontvangen hebben op rekening BE02 3350 1549 0340 van het Willemsfonds Tongeren.

Gelieve bij uw betaling te vermelden of u gaat voor keuze 1, 2 of 3 van het menu!

Houders van een Museumpas betalen € 30!

 

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Meer info nodig? Contacteer:
Lutgart Voets
tongeren@willemsfonds.be
0472 69 33 81

Sluit Mijn Willemsfonds