Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Uitreiking 10e Beraberprijs

Uitreiking 10e Beraberprijs

In 2007 gingen de Unie van Turkse Verenigingen (UTV) en het Willemsfonds een structureel samenwerkingsverband aan. Het doel: het creëren van bewustwording inzake gelijke kansen binnen zowel onderwijs en cultuur als tewerkstelling. Gelijke kansen voor iedereen is immers nog steeds geen evidentie en vraagt constante aandacht.

Sinds 2008 reiken we daarom jaarlijks de Beraberprijs uit die de ouders van een pas afgestudeerde bachelor of master met een andere etnisch-culturele achtergrond in de bloemetjes zet. Tegelijkertijd bedanken we ook de overige genomineerden voor hun inzet tijdens de studies van zoon of dochter in het hoger onderwijs. De uiteindelijke winnaars – de meest verdienstelijke ouders, die bepalend waren in het slagen van hun zoon of dochter – ontvangen tijdens de uitreiking een cheque ter waarde van 500 euro.

Na een grondige evaluatie van de Beraberprijs leek het ons echter tijd om een nieuwe weg in te slaan. We vertellen je er graag alles over tijdens de uitreiking van de tiende en tevens allerlaatste uitreiking van de Beraberprijs. Je geniet er eveneens van een exclusieve reportage met getuigenissen van de gezinnen die de voorbije jaren de Beraberprijs in de wacht sleepten.

Plaats van afspraak op dinsdag 19 december is zaal Miry van de Hogeschool Gent,
Biezekapelstraat 9 in Gent.
Om 20u geven we de aftrap met de uitreiking van de Beraberprijs. Vervolgens laten we theatermaker Melih Gençboyac─▒ aan het woord. Een nieuwe Nederlander die zich – vanuit zijn ervaring als mens en kunstenaar –afvraagt wat de ontwikkeling van jouw identiteit in een nieuw taalgebied precies betekent. Vanuit een nieuwsgierigheid naar het effect van nieuwe woorden leren, wil Melih het leergedrag onderzoeken door openbare ontmoetingen te organiseren met de performance-installatie #5200woorden.

Kortom: we stappen af van een geïsoleerd leergedrag in cursussen, maar streven naar spelenderwijs leren. Vrij van bestaande interpretaties. Zoals kinderen uit tien verschillende landen in tien verschillende talen samen een zandkasteel bouwen.

OP HET PROGRAMMA

19u15: Muzikale receptie voor genodigden

20u-20u20: Uitreiking Beraberprijs
* in première: reportage met getuigenissen van de winnende gezinnen (2008-2016)
* wat na de Beraberprijs?

20u40-21u45: Melih Gençboyaci over zijn performance-installatie #5200 woorden. Nabespreking door Barbara Raes

21u45: Einde

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnameprijs niet-leden Gratis

Meer info nodig? Contacteer:
info@willemsfonds.be
09 224 10 75

Sluit Mijn Willemsfonds