Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Brussel Achter De Schermen: Basiliek van Koekelberg

Brussel Achter De Schermen: Basiliek van Koekelberg

De Basiliek van Koekelberg is de vijfde grootste kerk ter wereld, na de Basilique de Notre-Dame de la Paix te Yamoussoukro in Ivoorkust, de Sint-Pieterskerk in Rome, de St-Paul's Cathedral in Londen en de Santa Maria Dei Fiori Kerk in Firenze. Vandaag is de kerk in de eerste plaats een bidplaats voor de vrede.

De basiliek wordt nog steeds gebruikt voor parochiale vieringen en grote nationale vieringen. Maar de Basiliek van Koekelberg is veel meer dan dat. Ze vervult ook een belangrijke culturele functie. Het is een prachtig Art Deco-monument. Het gebouw getuigt van een eigentijdse kunstexpressie, gestroomlijnd door de toenmalige geestesstructuren, met de wens om - zoals in de Renaissance - de eeuwige schoonheid te benaderen. Haar architect, de Gentenaar Albert Van huffel, liet geen enkele ruimte onbenut, want onder de vloer van dit immense gebouw nestelde hij plaatsen voor vergaderlokalen, een crypte, een theaterruimte, een weekkapel, een conciërgewoonst… een stad in de stad!

De basiliek herbergt tevens twee musea, er worden jaarlijks verschillende tentoonstellingen georganiseerd en u kunt er genieten van een prachtig panoramisch zicht over Brussel!

Hoog tijd dus om kennis te maken met dit fantastisch gebouw. De rondleiding en het panoramisch zicht nemen zo’n 2 uur in beslag.

Prijzen

Ticket Prijs
Gratis deelname Gratis

Inschrijven of meer info nodig?

Contacteer:
Willemsfonds Woluwe
willemsfonds.woluwe@gmail.com

Sluit Mijn Willemsfonds