Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Geleid bezoek expo Rinus van de Velde

Geleid bezoek expo Rinus van de Velde

Europalia Trains & Tracks: Rinus Van de Velde – Inner Travels in Bozar

Op 1 mei kun je met onze afdeling Brussel-Centrum onder deskundige begeleiding van een gids van Culturama vzw de nieuwste tentoonstelling van Rinus Van de Velde in Bozar bezoeken: Inner Travels.

RinusVandeVelde2

Via diverse media die variëren van tekening tot sculptuur, installatie en film, creëert Rinus Van de Velde een parallel universum waar elementen uit de realiteit en de verbeelding samensmelten tot een unieke vorm van visuele storytelling. Als zelfverklaarde sofareiziger vertelt hij verhalen over semiheroïsche queesten en avonturen die zijn opgebouwd rond imaginaire reizen en fictieve ontmoetingen met figuren uit de recente kunstgeschiedenis.

De tentoonstelling focust op een circulair verhaal van vertrekken en terugkeren naar huis, met de trein als metafoor voor de reis en toont in première Van de Veldes nieuwe film, samen met een overzicht van hoofdzakelijk recente werken. Het geheel wordt geconfronteerd met een selectie werken van moderne en hedendaagse kunstenaars zoals Pierre Bonnard, Joseph Cornell, Fischli/Weiss, Joan Mitchell, Claude Monet, Monster Chetwynd, Laure Prouvost, Josephine Troller, Jean Tinguely en anderen.

De expo is een open uitnodiging om de kunstenaar te vergezellen op zijn ‘innerlijke reizen’ en een visuele ontdekkingsreis die een glimp laat zien van de steeds uitdijende geconstrueerde wereld van Rinus Van de Velde. In het kader van Europalia Trains & Tracks focust deze tentoonstelling op ‘een circulair verhaal van vertrekken en terugkeren naar huis, met de trein als metafoor voor de reis’ ( Europalia Arts Festival). We genieten van verschillende, hoofdzakelijk recente werken van Van de Velde en andere moderne en hedendaagse kunstenaars. In première kunnen we bovendien genieten van Van de Veldes nieuwe film.

Heb je zin om mee te gaan op deze ‘visuele ontdekkingsreis’? Schrijf je dan snel in, want de plaatsen zijn zeer beperkt. 

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnameprijs € 10,00

Meer info nodig of inschrijven?

Contacteer:
Marc van Willemsfonds Brussel-Centrum
marc@willemsfondsbrussel.be

Sluit Mijn Willemsfonds