Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Eugène Van Mieghem museum

Eugène Van Mieghem museum

Van Mieghem is een Antwerps kunstenaar die het leven van de mensen aan de haven uitbeeldde in talloze schilderijen en schetsen. Hij kende de belangrijkste vernieuwende kunstenaars van zijn tijd: Munch, Van Gogh, Toulouse-Lautrec, Seurat, Meunier, ... Maar Van Mieghem kon niet echt succesvol genoemd worden. In 1901 nam hij deel aan een groepstentoonstelling van ‘La Libre Esthétique’ te Brussel waar zijn werken zeer positief onthaald werden. Maar zijn weergave van de harde realiteit aan de haven en zijn koppige karakter zorgden ervoor dat de Antwerpse burgerij van het begin van de 20ste eeuw zijn werk zelden kocht.
Sinds de jaren ’80, ’90 is het werk van Van Mieghem internationaal herontdekt, met belangrijke tentoonstellingen in binnen- en buitenland. We bezoeken het museum met als gids Erwin Joos, die het Van Mieghemmuseum oprichtte en de kunstenaar door en door kent.

Nadien kunnen we lunchen op wandelafstand van het museum in de Griekse taverne, Vlasmarkt 28. Individueel reserveren is gewenst: https://grieksetaverne.be/


(Na de lunch) vrij bezoek mogelijk aan:

Museum De Reede, Ernest van Dijckkaai 7, gelegen naast het Van Mieghemmuseum, met grafisch werk van Rops, Munch, Goya, e.a. Inkom: 15 €. Museumpas voor vaste collectie: gratis.

Red Star Line Museum, Montevideostraat 3, Antwerpen. Opgelet het dragen van een mondmasker in het museum is verplicht voor bezoekers vanaf 12 jaar met ingang van 19/02/2022.  Inkom: 12 €. Museumpas voor vaste collectie: gratis. Je koopt best vooraf je ticket online: noreply@antwerpen.be

Aanmelden

Je kan je nog aanmelden. Kom je ook?

Ja, ik wil mezelf aanmelden

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnameprijs leden € 8,00
Deelnameprijs niet-leden € 10,00

Meer info nodig? Contacteer:
Gerarda Schuurmans

schuurmans.gerarda@hotmail.com

0496-76 01 04

Inschrijven uiterlijk tegen 15 mei

Deel met anderen

Sluit Mijn Willemsfonds