Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over BORGLOON - Pitwandeling en bezoek aan de Sint-Odulphuskerk

BORGLOON - Pitwandeling en bezoek aan de Sint-Odulphuskerk

Wij nemen u mee naar Borgloon, onze buren en binnen enkele jaren misschien wel onze stadsgenoten, voor een wandeling van +/- 6 kilometer. Kunst, erfgoed en landschap zijn drie basis- ingrediënten die zorgen voor een verrassend cultuurbezoek aan Borgloon. Deze drie ingrediënten zorgen voor de perfecte mix in het project Pit-kunst in de open ruimte van Borgloon. Zowel gevestigde namen als jong talent gingen er aan de slag.

Eén van de blikvangers tijdens onze wandeling is het doorkijkkerkje van het Belgische architectenduo Gijs Van Vaerenbergh (Pieterjan Gijs en Arnout Van Vaerenbergh). Reading between the Lines is 10 meter hoog en bestaat uit 100 op elkaar gestapelde lagen staalplaat in de vorm van een Haspengouws kerkje. De constructie weegt maar liefst 30 ton. De speciale constructiewijze zorgt ervoor dat het landschap altijd zichtbaar blijft doorheen de kerk, zowel van op afstand als van dichtbij. De kerk is hierdoor wel aanwezig, maar ook afwezig in het landschap.

Na de wandeling trekken wij de stad in en worden er rondgeleid in de prachtig gerestaureerde Sint-Odulphuskerk op het Speelhof. De kerk werd tussen 2014 en 2020 gerenoveerd en terug in haar volle glorie gebracht waarbij de aandacht ligt op de romaanse, gotische en neo-romaanse elementen. De kerk bevat vele kunstschatten waaronder ook de bidstoel van de heilige Lutgardis van Tongeren, gemaakt rond 1200 en de stoel zou het oudste zitmeubel van ons land zijn.

Wij reserveerden gidsen om ons al dat moois toe te lichten. Nadien vlijen we ons neer op de terrassen op Speelhof en genieten van het lekkers dat Borgloon te bieden heeft.

Praktisch:
13.45u: afspraak aan het oud stadhuis van Borgloon op de Markt. Voor een parkeerplaats kies je best Parking Nieuwland (P3). Borgloon is kortbij, vandaar dat we met eigen vervoer gaan. Best met je vrienden afspreken om samen te rijden.
U mag ons natuurlijk ook contacteren indien u niet over het nodige vervoer kan beschikken, wij regelen het dan wel voor u.

Prijs: 10 euro
De Inschrijvingen worden verwacht vóór uiterlijk 20 juni 2022. Uw inschrijving is pas geldig van zodra wij de betaling ontvangen hebben op rekening BE02 3350 1549 0340 van het Willemsfonds Tongeren.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Meer info nodig? Contacteer:
Lutgart Voets
tongeren@willemsfonds.be
0472 69 33 81

Deel met anderen

Sluit Mijn Willemsfonds