Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Brussel Achter De Schermen: Riolenmuseum in Anderlecht

Brussel Achter De Schermen: Riolenmuseum in Anderlecht

In twee voormalige tolhuisjes is een heel bijzonder Brussels museum ondergebracht. Je gaat binnen in het ene en komt buiten uit het andere. Ertussenin ontdek je het onmisbare werk van rioolwerkers en de middelen die gebruikt worden om overstromingen in de stad tegen te gaan. Een tiental meter lager wandel je immers langs de Zenne en kom je in een echt riool terecht: de hoofdriool van de Bergensesteenweg!

Tijdens deze rondleiding komen we meer te weten over deze ondergrondse wereld, waarin dagelijks wordt gewerkt aan de aanleg en renovatie van riolen. Ook zien we hoe het water van onze huizen naar de waterzuiveringsinstallatie gaat en hoe rioleringen en ondergrondse transportnetwerken samenkomen.

We wandelen daarbij met een gids langs de collector van de Bergensesteenweg, waar het water van verschillende secundaire rioleringen in samenkomt. Maar ons bezoek beperkt zich niet enkel tot de riolen. We zullen ook langs de Zenne stappen, die in de 19de eeuw werd overkapt, en meer over haar geschiedenis leren. Kortom, een boeiend bezoek in de Brusselse ondergrond!

Een organisatie van Willemsfonds Neder-Over-Heembeek, Sint-Agatha-Berchem en Sint-Jans-Molenbeek

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnameprijs leden € 6,00
Deelnameprijs niet-leden € 8,00

Meer info nodig? Contacteer:
Denise Vergeylen
neder-over-heembeek@willemsfonds.be
0476 85 73 50

Sluit Mijn Willemsfonds