Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Een bezoek aan de Benelux

Een bezoek aan de Benelux

De Benelux is een intergouvernementeel samenwerkingsverband tussen België, Nederland en Luxemburg. Nog tijdens de Tweede Wereldoorlog beslisten de regeringen van deze drie landen om nauwer te gaan samenwerken. De Benelux ging in 1944 van start als douane-unie. Deze nam het voortouw in de allereerste stappen naar Europese integratie. In 1958 mondde de douaneunie tussen België, Nederland en Luxemburg immers uit in het Verdrag tot de oprichting van de Benelux Economische Unie, die een verbreding en een verdieping van de economische samenwerking inhield.

Maar ook vandaag is de Benelux Unie nog steeds actief! Op 17 juni 2008 werd een nieuw Benelux-Verdrag ondertekend. De samenwerking concentreert zich vandaag voornamelijk op drie kernthema's: interne markt & economische unie, duurzame ontwikkeling en justitie & binnenlandse zaken. Hoe men dit aanpakt, via welke instellingen en met welke resultaten, dat komen we te weten tijdens een bezoek aan de Benelux op donderdag 17 mei. De Nederlandse adjunctsecretaris-
generaal Frans Weekers geeft ons dan een blik achter de schermen van het bestuurscentrum van de Benelux en vertelt ons alles over deze instelling. Aan het einde van het bezoek wordt een aperitiefje voorzien.

Prijzen

Ticket Prijs
Gratis deelname Gratis

Meer info nodig? Contacteer:
kanal@willemsfondsbrussel.be

Sluit Mijn Willemsfonds