Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Hier Rust / Ici Repose

Hier Rust / Ici Repose

Op 22 mei 2022 nodigen we je samen met SpeakEasy SpokenWord BXL uit voor een promenade op de historische begraafplaats van Laken. "Hier Rust/Ici Repose" is een mix van woordontmoetingen en visuele inspiratie op een plek waar 'laatste' woorden doorgaans een zware betekenis krijgen.
Muzikanten, dansers en spoken word-artiesten gaan een dialoog aan met de dood op dit normaal zo 'stille' terrein.

Affiche_printempscim

De optredens van de kunstenaars zullen draaien rond verschillende thema's zoals :
  • De symboliek achter het beeld van de beroemde "Pleureuse'', en haar artistieke implicaties.
  • Het idee van het eeuwige leven en wat dat zou kunnen betekenen voor onze sterfelijke lichamen.
  • Maar ook beschouwingen over de vele verlaten graven, onleesbare grafstenen en indrukwekkende monumenten die verspreid over de begraafplaats staan. Wie zijn deze vergeten mensen? Deze verloren levens? Onze artiesten zullen de diverse erfgoed plaatsen en monumenten koppelen aan hun eigen originele poëzie.
Naast de haltes waar de artiesten een dialoog met het kerkhof en zijn personages zullen animeren, zullen er ook plaatsen zijn waar de deelnemers zelf de locatie kunnen verkennen en een meer intieme en innerlijke dialoog met de ruimte kunnen aangaan.

Aan het begin van de wandeling krijgen de deelnemers een plan gebaseerd op een Brusselse transit plattegrond waarop een aantal stations zijn aangeduid voor poëtische en artistieke performances. Natuurlijk zijn dit geen eindstations, er wordt geen eindpunt aangeduid voor het evenement omdat elk van de deelnemers in staat zal zijn om hun stappen terug te volgen in een cirkel terug naar hun 'levende' leven.

Prijzen

Ticket Prijs
Gratis deelname Gratis

Meer info nodig? Contacteer:
Suzanne ter Haar
suzanne.terhaar@willemsfonds.be
0497 58 54 96

Sluit Mijn Willemsfonds