Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Waterzuiveringsstation Aquiris achter de schermen

Waterzuiveringsstation Aquiris achter de schermen

Waar gaat ons afvalwater naartoe? 

Aan de rand van Brussel, langs het kanaal van Willebroek ter hoogte van de Budabrug, ligt het waterzuiveringsstation Aquiris. Het afvalwater van maar liefst 1,4 miljoen inwoners van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en het Vlaamse Woluwebekken wordt er gezuiverd: jaarlijks wordt er zo 110 miljoen m³ water behandeld!

Het is een van de meest technologisch geavanceerde waterzuiveringsstations in Europa en daarom een referentie in zijn domein.

Tijdens dit bezoek krijg je een blik achter de schermen van dit waterzuiveringsstation. Zo komen we te weten hoe het  waterzuiveringsproces in een elkaar zit, hoe het slib behandeld wordt en hoe men probeert de geurhinder te beperken voor de omwonenden. Daarnaast lopen we ook op het bedrijfsterrein en zien we zuiveringsinstallaties van dichtbij. Het bezoek is gratis, maar wel beperkt wat het aantal deelnemers betreft. Inschrijven is daarom verplicht. Ons bezoek zal anderhalf uur duren. We vragen wel om stevig schoeisel aan te trekken vermits we op een bedrijfsterrein zullen lopen.

Prijzen

Ticket Prijs
Gratis deelname Gratis

Meer info nodig? Contacteer:
kanal@willemsfondsbrussel.be

Sluit Mijn Willemsfonds