Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Rondleiding villa Empain & Expo Michel Polak

Rondleiding villa Empain & Expo Michel Polak

Michel Polak: technologie en vakmanschap, een architectuur van verwondering

Polak

Michel Polak (1885-1948) is een weinig bekend architect en estheet die nochtans het artistieke brein is achter talrijke kenmerkende gebouwen in Brussel zoals het Résidence Palace, het Plaza Hotel en de Villa Empain. Zijn carrière omspant de gehele eerste helft van de 20ste eeuw en weerspiegelt deze periode van culturele en esthetische bloei.

Ook al is het werk van Polak representatief voor de stijlen van het einde van de 19e eeuw en de eerste helft van de 20ste eeuw, toch onderscheidt het zich door zijn weelde en luxe. Zijn werk toont de evolutie van het beroep van architect naar architect-kunstenaar en een groeiende belangstelling voor het Oosten, Afrikaanse kunst en de ontdekkingen uit het Oude Egypte.

De tentoonstelling biedt een herlezing van het werk van Michel Polak in het licht vande historische, technologische en stilistische omwentelingen van die tijd. Ze toont hoe de architect zich conformeert en tegelijkertijd onderscheidt van de heersende esthetiek, de geldende codes herinterpreteert, de ontdekkingen van zijn tijd integreert in zijn werk en hoe hij zich positioneert ten opzichte van zijn tijdgenoten. Een parcours met zeldzame archiefdocumenten, historische foto’s, originele plannen en niet eerder vertoonde films werpt een nieuw licht op het werk van de  architect.

Met een gids van Culturama vzw bezoeken we op zaterdag 2 juli de  tentoonstelling.


IMG_9037

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnameprijs € 10,00

Meer info nodig? Contacteer:
Wim Vanobberghen
zuidoost-brussel@willemsfonds.be
0473 47 13 10

Sluit Mijn Willemsfonds