Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Toneeluitstap 'Pech'

Toneeluitstap 'Pech'

Mevrouw, mijnheer

Geacht lid

 Toneel is een vaste culturele waarde voor het Willemsfonds; daarom stellen wij U, als derde activiteit voor 2022, een toneeluitstap voor.

Wat & waar
Vrijdag 20 mei 2022 om 20.00 u wonen we, in zaal “Hermeline”, Hijfte Center, 32, 9080 Lochristi, de opvoering bij van “Pech” doortoneelgroep LUDIO, een toneelstuk van Pavel Kohout (Praag,20 juli 1928), in een regie van Bob Vanden Eyndemet Kathleen Crab, Paul Bracke en Pieter Taghon.

Het stuk
Na vijf jaar kennismaking ontmoeten de verlegen schilder Pech en zijn platonische liefde Marie elkaar voor het eerste rendez-vous in zijn atelier. Pech, die zich de laatste tijd wat verwaarloosd voelt, ontdekt  plots een man in zijn  kast; eerst denkt hij dat het de vader van Marie is die haar wil beschermen, maar later blijkt dat het een rechercheur is van wie zijn overste vermoed dat Pech een potentiële moordenaar is.
Ongelukkig en nietsvermoedend protesteert Pech tegen deze verdenking, maar de speurder interpreteert elke reactie als een bewijs van de juistheid van dit vermoeden. Uiteindelijk is de schilder zo woedend dat hij de politieman met zijn dienstpistool neerschiet. Pech wil Marie, die om hulp schreeuwt, kost wat kost kalmeren en wurgt haar in paniek; tenslotte vermoord hij de hele politiedelegatie die hem kwam arresteren en  sterft de rechercheur terwijl hij de helderziendheid van zijn overste bewondert.

De auteur
Meer over auteur Pavel Kohout: https://nl.wikipedia.org/wiki/Pavel_Kohout.

Kostprijs & inschrijven
Het bestuur heeft een aantal genummerde plaatsen gereserveerd voor deze voorstelling. De kaarten kosten 9,00 €  en kunnen tot uiterlijk 10 mei 2022  besteld worden bij Robert Steens op robertsteens@hotmail.com of 09/3558198; uw inschrijving is pas geldig na betaling  vóór 13/05/2022  op rekening BE93 9731 1031 1767 van Willemsfonds Lochristi. We overhandigen u de kaart(en) aan de zaalingang.

Met vriendelijke groeten
Het WF-Lochristi team

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Meer info nodig? Contacteer:
Robert Steens
lochristi@willemsfonds.be
09-355 81 98

Sluit Mijn Willemsfonds