Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Studienamiddag over Adriaan Beverland (1650-1716) - De grootste libertijn van zijn eeuw'

Studienamiddag over Adriaan Beverland (1650-1716) - De grootste libertijn van zijn eeuw'

Als huldeviering ter ere van em. prof. dr. Rudolf De Smet (Vrije Universiteit Brussel), wordt een studienamiddag georganiseerd over de erudiete vrijdenker en libertijn Adriaan Beverland (1650-1716), over wie prof. Willem Elias schrijft:

'De stelling van Adriaan Beverland, waarmee hij veel wind deed opwaaien, was dat iedereen zonder uitzondering een begerig libidinaal wezen is. Ja, meer dan tweehonderd jaar voor Freud. Hij was zo goed als de eerste om dat te stellen. De thema's in zijn boeken liegen er niet om: Eros is een belangrijke god in de mythologie; het is de natuur van het dier; ook alle mensen van kindsbeen af; niemand is kuis; feesten en kunst hebben een erotische band; misstappen van de clerus; en alle vormen van perversiteit, om maar een greep uit zijn thema's te nemen.' (De Geus)

𝗛𝘂𝗹𝗱𝗲 𝗮𝗮𝗻 𝗲𝗺. 𝗽𝗿𝗼𝗳. 𝗱𝗿. 𝗥𝘂𝗱𝗼𝗹𝗳 𝗗𝗲 𝗦𝗺𝗲𝘁

Rudolf De Smet (Ninove 1952) is doctor in de taal- en letterkunde Latijn-Grieks (Vrije Universiteit Brussel, 1984). Hij was gewoon hoogleraar Latijn, Renaissance & Humanisme en Retoriek aan dezelfde universiteit. Hij was directeur van het Interuniversitair Instituut Renaissance en Humanisme (VUB- ULB), vicedecaan van de Faculteit Letteren en Wijsbegeerte VUB, lid van de raad van bestuur van de VUB, lid van de raad van bestuur en laureaat van de Academia Belgica en laureaat lezinggever VUB-UPV. Hij publiceerde onder meer over Adriaan Beverland, Andreas Vesalius en Marnix Van Sint-Aldegonde.

Bekijk het complete programma hier.

Toegang gratis, inschrijven via deze link.

Prijzen

Meer info: secretariaat@humanistischverbond.be

Tel. 03 233 70 32

Deel met anderen

Sluit Mijn Willemsfonds