Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Lezing - ‘We zijn met te veel’ door Fons Jena

Lezing - ‘We zijn met te veel’ door Fons Jena

Wat is overbevolking? Is de wereld wel overbevolkt? Is overconsumptie niet het probleem? Wat met onze pensioenen? En wat kunnen we eraan doen? Door het ontbreken van een kritisch debat rond het onderwerp van overbevolking doen heel wat misverstanden de ronde. Spijtig, want de gevolgen van overbevolking zijn verregaand en omdat de symptomen van overbevolking steeds duidelijker worden wordt het onderwerp relevanter dan ooit. Overbevolking krijgt zelden aandacht. Vreemd, vindt Fons Jena, auteur van 'We zijn met te veel', want bevolkingsgrootte is een fundamentele parameter die mee bepaalt wat er mogelijk is. De bevolkingsdruk is bovendien waarneembaar op alle vlakken in onze samenleving. In 2019 verklaarden 11.000 wetenschappers dat de bevolkingsomvang op zijn minst moet stabiliseren. Niettemin zijn er nog steeds mensen die beweren dat overbevolking niet bestaat. Onlangs bekritiseerde zelfs de paus kinderloze echtparen, omdat er binnenkort een tekort aan... mensen zou zijn. Of bedoelde hij een tekort aan gelovigen?

Wetenschap of niet, tegen de argumenten van Fons Jena kan geloof bijzonder weinig brengen. Fons Jena, geboren te Leuven in 1989 en woonachtig te Overijse, is van opleiding industrieel ingenieur en werkt sinds 2018 als milieuambtenaar in een Vlaams-Brabantse gemeente (hij gebruikt liever de term ‘gemeentelijke overbevolkingsmanager’). In 2021 richtte hij de vereniging MinderMensen vzw op met als doel het thema van overbevolking op de sociale en politieke agenda te zetten in Vlaanderen. Naast overbevolking heeft hij een sterke interesse in ecologie en filosofie (als hij kon teruggaan in de tijd zou hij waarschijnlijk wijsbegeerte gestudeerd hebben). 

Iedereen is welkom!

Inkom: 5 euro (een pils of frisdrank inbegrepen)

locatieconcert is het afsluitende concert in een reeks van drie waarin De Velinx het SONOS Ensemble met plezier aan u voorstelde.

Aanmelden

Je kan je nog aanmelden. Kom je ook?

Ja, ik wil mezelf aanmelden

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnameprijs leden € 5,00
Deelnameprijs niet-leden € 5,00

Meer info nodig? Contacteer:
Lutgart Voets
tongeren@willemsfonds.be
0472 69 33 81

Deel met anderen

Sluit Mijn Willemsfonds