Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Opera Alzira van Giuseppe Verdi

Opera Alzira van Giuseppe Verdi

Op verzoek van meerdere leden nemen wij u in het najaar mee naar de opera. Alzira is een - niet vaak uitgevoerde – opera met een proloog en twee bedrijven van Giuseppe Verdi. Het Italiaanse libretto van Salvatore Cammarano is gebaseerd op het toneelstuk Alzire, ou les Américains van Voltaire. De première vond plaats in het Teatro San Carlo in Napels op 12 augustus 1845. Aldus hoort het tot het rijke vroegere operawerk van Verdi, 20 jaar voor zijn Don Carlos en 25 jaar voor Aida. Het verhaal speelt zich af in Lima, Peru. Alvaro, de gouverneur van Peru is gevangengenomen door de Inca’s, maar als Zamoro, het dood gewaande stamhoofd, uit het strijdveld terugkeert, besluit deze hem vrij te laten. Uiteraard komt er, zoals in elk goed operalibretto, een liefdesaffaire aan te pas. Gusmano, de zoon van Alvaro, die hem in zijn functie opvolgt, is verliefd op Alzira, de dochter van een andere incaleider Ataliba. Maar zij houdt van Zamoro.

Voor het eerst presenteert de Opéra Royal de Wallonie-Liège dit exotische verhaal vol spanning, intrige en een machtsstrijd op leven en dood. En dan verklappen we het einde nog niet! We hebben van de Opéra Royal de Wallonie een mooi voorstel gekregen voor de voorstelling van Alzira van Verdi.

Luik is kortbij, vandaar dat we met eigen vervoer gaan. Best met je vrienden afspreken om samen te rijden. U mag ons natuurlijk ook contacteren indien u niet over het nodige vervoer kan beschikken, wij regelen het dan wel voor u.

Wij reserveerden plaatsen in rang 1 en kunnen u die aan een zeer interessante prijs aanbieden. Het aantal plaatsen is beperkt!

Prijs: 70 euro

Wil u zeker zijn van een plaats, graag zo vlug mogelijk inschrijven zodat wij onze optie kunnen behouden, doch tegen uiterlijk 15 september 2022. Uw inschrijving is pas geldig van zodra wij de betaling ontvangen hebben op rekening BE02 3350 1549 0340 van het Willemsfonds Tongeren.

locatieconcert is het afsluitende concert in een reeks van drie waarin De Velinx het SONOS Ensemble met plezier aan u voorstelde.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Meer info nodig? Contacteer:
Lutgart Voets
tongeren@willemsfonds.be
0472 69 33 81

Deel met anderen

Sluit Mijn Willemsfonds