Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Uitgesteld - Joseph Diongre wandeling Schaarbeek

Uitgesteld - Joseph Diongre wandeling Schaarbeek

Wegens medische redenen is deze wandeling uitgesteld naar een nader te bepalen datum. Wil je hiervan op de hoogte gehouden worden? Schrijf je dan in via de gegevens hiernaast en wij laten weten zodra er een nieuwe datum gevonden is. 

Naar aanleiding van het verschijnen van de biografie over deze Brusselse architect, zullen 3 wandelingen plaatsvinden. Deze worden geleid door de auteurs Herman Mennekens en Axel Debacker en gaan langs de mooiste architecturale plekken die Joseph Diongre Brussel naliet: van een kerk en een gemeentehuis over tuinwijken tot prachtige herenhuizen.

Deze eerste wandeling vindt plaats in Schaarbeek en start aan het Colignonplein, met als thema Eclecticisme en Art nouveau.

Het Eclecticisme - het combineren van kenmerken van verschillende bouwstijlen of kunststromingen tot een bevallig geheel - behoort tot een van de veelvuldig gehanteerde bouwstijlen van architect Diongre. Ook subtiele Art nouveauinvloeden sieren sommige van zijn bouwwerken in Schaarbeek, een gemeente waar hij veel projecten realiseerde, en waar hij tevens meermaals gelauwerd werd voor zijn stijlvolle realisaties. 

De wandelingen duren telkens ca. 2 uur en worden afgesloten met een drankje, aangeboden door het Willemsfonds en uitgeverij Bitbook.

De volgende 2 wandelingen vinden plaats op 25 september in Sint-Jans-Molenbeek (thema Modernisme en een Tuinwijk) en op 23 oktober in Vorst&Sint-Gillis (thema Sociale woningbouw en Art Deco). Je vindt deze wandelingen via de volgende linkjes: 
https://www.willemsfonds.be/bijeenkomsten/detail/3989/joseph-diongre-wandeling-sint-jans-molenbeek#.YsQs2XZBy3B

https://www.willemsfonds.be/bijeenkomsten/detail/3990/joseph-diongre-wandeling-vorst-en-sint-gillis#.YsQs7XZBy3A

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnameprijs € 5,00

Inschrijven of meer info nodig? Contacteer:
Hans Van Rompaey
hans@willemsfondsbrussel.be

Deel met anderen

Sluit Mijn Willemsfonds