Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Verbeke Foundation

Verbeke Foundation

Een gegidst bezoek aan de Verbeke Foundation waar cultuur, natuur en ecologie samen komen.

Geschiedenis:

In het begin van de jaren 1990 begonnen Geert en Carla Verbeke-Lens kunst te verzamelen. Na een initiële interesse voor abstracte schilderkunst werd de collectiegeheroriënteerd naar collages en assemblages van hoofdzakelijk Belgische kunstenaars. De verzameling werd verder uitgebreid naar hedendaagse kunst en naar bio-art. De kern van de privéverzameling bestaat uit een uitzonderlijke collectie van zo'n 6000 collages en assemblages.

De Verbeke Foundation, een private kunstsite, werd geopend op 1 juni 2007 door kunstverzamelaars Geert Verbeke en Carla Verbeke-Lens. Het is een plaats waar cultuur, natuur en ecologie samen komen. De ruimtes, binnen en buiten, herbergen een indrukwekkende verzameling moderne en hedendaagse kunst.

Met zijn 12 hectare natuurgebied en zijn 20.000 m² overdekte ruimtes is de Verbeke Foundation één van de grootste privé-initiatieven voor hedendaagse kunst in Europa. De loodsen van het vroegere transportbedrijf van Geert Verbeke werden omgebouwd tot expositieruimtes. Eén van de gebouwen werd ingericht om de unieke collage en assemblages tentoon te stellen. Deze Foundation is een aanhoudend groeiproces: grotere en kleinere tentoonstellingen wisselen elkaar af, waardoor de foundation er elke dag anders uitziet.

Dit alles gaan wij ontdekken, deels door een gegidste rondleiding van ongeveer anderhalf uur, deels op eigen initiatief. Mis deze kans niet, het zal een onvergetelijke "kunst-natuur-ecologie-belevenis" worden met om 13u30 een heerlijk koud buffet.

We spreken om 11u stipt af aan de ingang van het domein. Verplaatsing is met eigen vervoer. 

Er is slechts plaats voor 20 deelnemers, geselecteerd op basis van stortingsdatum.

Inbegrpen in de prijs:

  • Toegang voor het ganse domein
  • Gids
  • Ontvangst met drankje
  • Koud buffet (assortiment vlees, vis en groenten, glas cava of fruitsap als aperitief en glas wijn bij het eten)

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnameprijs leden € 55,00
Deelnameprijs niet-leden € 60,00

Meer info nodig? Contacteer:
Walter De La Ruelle
walter-nicole@telenet.be
0496/86.07.36

Sluit Mijn Willemsfonds