Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Alrawi en The Boat Band

Alrawi en The Boat Band

Documentaire + concert

The Boat Band is gestart als een vrijwilligersproject van Frontiera vzw  in 2016 (met de komst van het vluchtelingencentrum De Reno boot in Gent) en verzamelt vluchtelingen en nieuwkomers met muzikale aspiraties. Onder begeleiding van musicus Thomas Noël worden sindsdien wekelijks sessies georganiseerd waarbij de muzikanten originele muziek creëren of muziek uit hun thuislanden samen bewerken tot nieuwe versies.The Boat Band verzamelt mensen met diverse etnisch-culturele achtergronden en leeftijden uit de 4 windstreken en biedt buiten de muzikale context ook een platform voor de deelnemers om een sociaal netwerk uit te bouwen.

Ondertussen heeft The Boat Band als project al een hele weg afgelegd. Zo werd in wisselende bezettingen al een hele reeks concerten gespeeld en werden er open jam-sessies georganiseerd. Enkele deelnemers werkten tussendoor ook al mee aan andere theater- en muziekprojecten. In het voorjaar dook The Boat Band nog de studio in om enkele songs op te nemen en werden twee videoclips gerealiseerd.

In de zomer wordt de laatste hand gelegd aan een documentaire film die in september 2022 in premiere gaat. De film Alrawi (Arabisch voor De Vertellers) schetst een beeld van vier Boat Band-leden en hun persoonlijk traject naar- en in Gent: Raju uit Nepal, Yousef uit Iran, Sami uit Soedan en Naim uit Turkije. De soundtrack werd geplukt uit het originele repertoire van The Boat Band.

Deze avond bekijken we de documentaire Alrawi en genieten daarna van een concert van de fantastische The Boat Band.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnameprijs leden € 15,00
Deelnameprijs niet-leden € 15,00

Meer info nodig? Contacteer:
Katelijne Verbeeck

katelijneverbeeck@gmail.com

0499 51 33 14

Sluit Mijn Willemsfonds