Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Concert Osama Abdulrasol, Jahida Wehbe en François Taillefer ‘From Babel to Beirut’

Concert Osama Abdulrasol, Jahida Wehbe en François Taillefer ‘From Babel to Beirut’

Drie topmuzikanten uit de Arabische wereld brengen een interpretatie van klassieke Arabische muziek in een intiemere setting.

Een aanrader!

OSAMA ABDULRASOL (Qanun – Arabische harp)
Deze uitmuntende qanun speler werd geboren in Babylon (Irak) en studeerde Westerse en Arabische klassieke muziek op gitaar en qanun. Hij groeide op in een gezin dat muziek verbood. Hij ontdekte jazz, ontvluchtte Irak om te landen in Gent en is nu een veelgevraagde solist en componist (film en theater). Ook toerde hij met de Brusselse en Antwerpse Filharmonische Orkesten en een hele reeks van folk en pop ensembles (Wannes Van de Velde, Olla Vogala, Luc Devos).

JAHIDA WEHBE (Zang)
Deze Libanese zangeres behaalde diploma’s in acteren, regie en zang. Zij bestudeerde Arabische opera en Syrische en Byzantijnse zang. Wehbe geeft – naast haar optredens – ook les. Zij vertegenwoordigde Libanon al in meerdere culturele projecten in binnen- en buitenland en won diverse prijzen. Zij is goed bekend met het klassiek Arabische repertoire.

FRANCOIS TAILLEFER (Percussie)
Deze Canadees is een bereisde multi-percussionist. Hij genoot opleidingen in Frankrijk, Spanje, Peru, Tunesië en de VS. Hij woont tegenwoordig in Rijsel. François is een onderzoekende en nieuwsgierig muzikant met een breed interesseveld binnen de wereld van de percussie.

In 2022 bestaat de Brugse afdeling van het Willemsfonds 150 jaar en
dat vieren we onder meer met dit concert.

Tickets 18 euro/ 15 euro voor Willemsfondsleden - enkel in voorverkoop
via In&Uit Brugge aan de balie op ’t Zand 34, open van ma tot
za 10u tot 17u, zon- en feestdagen van 10u tot 14u, via de website
www.ticketsbrugge.be (Tickets Brugge | Concert Arabische muziek met het trio Osama Abdulrasol, Jahida Wehbe en François Taillefer) of via T 078 15 20 20, ma-vr 14u tot 17u.
of via katrien.dotselaere@telenet.be - 0477 59 17 94

Prijzen

Meer info nodig? Contacteer:
Katrien Dotselaere
brugge@willemsfonds.be
0477-59 17 94

Sluit Mijn Willemsfonds