Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Boekvoorstelling 'Louis Mettewie'

Boekvoorstelling 'Louis Mettewie'

Louis Mettewie? Dat is toch die drukke Brusselse laan? Ja, maar het is niet alleen de naam van de meer dan twee kilometer lange boulevard die het noorden van de hoofdstad doorkruist.

Het is de naam van een duizendpoot. Een man die bekend werd als liberaal burgemeester van Sint-Jans-Molenbeek, maar daarnaast een pionier was op verschillende vlakken. Zo was hij niet enkel een betekenisvol figuur in de sociale en politieke geschiedenis van Molenbeek, maar speelde hij ook een belangrijke rol in de pioniersjaren van de fiets- en autosector in Brussel.

Naar aanleiding van het verschijnen van de Nederlandstalige vertaling van een rijk geïllustreerde studiebundel over Louis Mettewie onder redactie van prof. em. Anne Morelli, gaan verschillende auteurs die aan het boek meewerkten via twee vraaggesprekken dieper in op de vele facetten en tegenstrijdigheden van deze ‘superkastaar’.

De boekvoorstelling in het Gemeentelijk museum van Sint-Jans-Molenbeek (MoMuse) zal worden ingeleid door Brussels minister Sven Gatz.  

Mettewieboek

Dit evenement wordt georganiseerd door het Willemsfonds Brussel in samenwerking met Liberas vzw, uitgever van het Nederlandstalige boek, het Brussels gewest, het MoMuse en de gemeente Molenbeek.

momuse_logo_rvb   logo_Liberas  logo_brusselsgewest    molenbeek

Prijzen

Ticket Prijs
Gratis deelname Gratis

Inschrijven of meer info nodig? Contacteer:
Suzanne ter Haar
suzanne.terhaar@willemsfonds.be

Sluit Mijn Willemsfonds