Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Lezing Campus Willems 'Kritische stemmen in een kritieke wereld'

Lezing Campus Willems 'Kritische stemmen in een kritieke wereld'

Onder het thema ‘Kritische stemmen in een kritieke wereld’ biedt Campus Willems dit academiejaar een boeiende lessenreeks aan. In samenwerking met lokale Willemsfondsafdelingen en onze partners brengen we de meest spraakmakende sprekers en spreeksters naar jouw provincie.
'Kritisch burgerschap en politiek'
Spreekster: Marleen Vanderpoorten

Inleiding door Willem Frederik Schiltz, fractieleider Open Vld in het Vlaams Parlement. Muzikaal intermezzo met Illia Vasiachkin & Andrei Boichuk.

Marleen Vanderpoorten werd geboren op 21 juli 1954 in een Lierse liberale familie. Zowel vader Herman als grootvader Arthur hebben hun stempel gedrukt op de geschiedenis van het Vlaamse liberalisme en zijn o.a. minister geweest. In 1995 werd ze voor het eerst Vlaams parlementslid met als specialisatie onderwijs, een beleidsmaterie die haar zeer nauw aan het hart lag en blijft liggen.

Haar gedrevenheid in de onderwijscommissie van het Vlaams parlement levert haar in 1999 de ministerportefeuille van onderwijs op in de paars/groene regering van Patrick Dewael. Zij beschouwt zelf het gelijke onderwijskansendecreet en de hervorming van het hoger onderwijs als haar belangrijkste en opvallendste verwezenlijkingen.

I.s.m. Willemsfonds Antwerpen

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Combiticket € 70,00
Deelnameprijs € 15,00

Meer info?
Stuur een mail via pascale.braeckman@willemsfonds.be of bel via 09-267 39 64

Tickets
• Elke lezing kost 15 euro (incl. één drankje) 

Combiticket
• 70 euro voor alle lezingen (incl. één drankje per lezing).
• Ter attentie van hun onvoorwaardelijke steun krijgen combitickethouders bij afloop van het academiejaar een uniek ontworpen getuigschrift.

Sluit Mijn Willemsfonds