Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Boekvoorstelling 'Uit het Hoofd' (Kris Merckx)

Boekvoorstelling 'Uit het Hoofd' (Kris Merckx)

Onze leesclub De LetterUil is pas van start gegaan en kan nu reeds uitpakken met een grote naam over een brandend actueel onderwerp. Prof. Kris Merckx is historicus aan UC Leuven-Limburg en komt zijn nieuwste boek Uit het Hoofd voorstellen.

Hij poogt een definitie te geven van intelligentie en vraagt zich vervolgens af of het wel mogelijk is “kunstmatig” intelligentie te bouwen. Intelligentie heeft te maken met informatieverwerking, met waarneming, maar ook met groepsgedrag. Op bepaalde momenten in de menselijke geschiedenis is de herseninhoud niet toe-, maar afgenomen. Hoe komt dit?

In zijn boek beschrijft hij hoe en waarom de mens doorheen de geschiedenis de functionaliteit uit de hersenen heeft geautomatiseerd: van werktuigen en schrift, tot het internet. Deze mystieke, actuele en cruciale problematiek heeft ook betrekking op “artificiële intelligentie”.

Kan en zal de computer ons denken overnemen? Ook aan dit prangend probleem wenst het Willemsfonds Sint-Truiden aandacht te besteden en dit tijdens een zeer gevarieerde Brunch.

Dranken:

Bij aankomst bieden wij een glaasje Prosecco of appelsap (locale producent) aan.

Koffie, assortiment warme thee, plat water, bruis water, vers fruitsap, zelfgemaakte koude thee op basis van citrusmengeling en bosbessenmengeling, water met munt, melk.

Zoete tafel:

  • Assortiment viennoiserie
  • Assortiment confituren van onze lokale hoeveproducent, Nutella, vaste en vloeibare siropen (lokale producent)
  • Cornflakes , Granola met verse yoghurt/melk
  • Flensjes

Hartige tafel warm/koud:

  • Assortiment broodjes/broden
  • Spek/ei, croque monsieur, cassoulet, twee pasta’s
  • Salade met toebehoren

Selectie Limburgse harde en zachte kazen

Selectie vers fruit

Glutenvrije broodjes op voorhand door te geven.

De prijs van deze zeer gevarieerde brunch is €30 per persoon. Inschrijven voor de brunch kan enkel door storting van het overeenkomstige bedrag op rekening nr. BE69 3350 5009 4078 van het Willemsfonds Sint-Truiden, Terbeek 45, 3800 Sint-Truiden en dit vóór 6 oktober 2022.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Meer info nodig? Contacteer:
Yvette Cordie
sint-truiden@willemsfonds.be
011 70 74 85

Sluit Mijn Willemsfonds