Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Voorstelling AVONDZON, gedichtenbundel van Pim Lakay

Voorstelling AVONDZON, gedichtenbundel van Pim Lakay

Vele jaren schreef Pim samen met zijn vriend Jo Gilissen. Het tweetal publiceerde een achttal werken, zowel gedichten als verhalen. Jo overleed midden 2018 en Pim raakte verzeild in een literaire impasse. Het samenzijn, samen werken, samen denken en samen schrijven was zo intens dat het plotse einde ervan hem de schrijflust ontnam. Het coronavirus dompelde hem in zijn eigen familiale bubbel. De frustratie bij de lockdown was zo groot dat hij een uitlaatklep nodig had en die dreef hem opnieuw tot schrijven. Eerst een gedicht over Covid 19 en daarna gedichten over mythologie, natuur, loge, politiek, de maatschappij en zijn eigen habitat. Zijn eigenheid bleef: naast de ernst en de filosofie ook het luchtige, het ludieke, het speelse, het sarcastische en vaak het tegendraadse en bijwijlen gespekt met surrealistische oprispingen. Alle gedichten zijn geschreven tussen begin maart 2020 en eind september 2022.

Pim Lakay (°1942) is erelector psychologie en agogiek aan de XIOS Hogeschool, psychotherapeut en jurylid personeelsselecties. Hij was gedurende 16 jaar verslaggever van het eerste klasse voetbal van de Luikse ploegen Club Luik, Seraing en sporadisch Standard. Hij publiceerde een didactische brochure over Tongeren en samen met zijn logebroeder Jo Gilissen Het licht van Orion, Gedichten zijn vrij, Moord in Tongeren...?, Sinistere verhalen uit Tongeren, Zo leefde Tongeren tussen 1870-1970, Spotten met de vijand, Kasteelmoord in Tongeren, Twee vrijdenkers en poëzie.

Na afloop van de voorstelling wordt u een drink aangeboden.

locatieconcert is het afsluitende concert in een reeks van drie waarin De Velinx het SONOS Ensemble met plezier aan u voorstelde.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Meer info nodig? Contacteer:
Lutgart Voets
tongeren@willemsfonds.be
0472 69 33 81

Sluit Mijn Willemsfonds