Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Geleide wandeling in Terdelt & Tuinbouw

Geleide wandeling in Terdelt & Tuinbouw

Op zaterdag 26 november trekt het Willemsfonds Schaarbeek-Evere-Sint-Joost op ontdekking door 2 Brusselse Tuinwijken. Beginnen doen we in de Schaarbeekse Terdeltwijk, gekenmerkt door zijn pittoreske huisjes en het vele groen is het hier aangenaam vertoeven. De zogenaamd "bescheiden woningen" werden vanaf 1924 gebouwd door  architecten Charles Roulet en Henri Jacobs zoon, die een  architectuurwedstrijd wonnen om dit project te mogen opzetten.

Van Terdelt trekken we vervolgens naar Evere, waar we de wijk  tuinbouw zullen ontdekken. Deze kleine tuinwijk werd gebouwd in 1936 en is en is van de hand van architect Jean-Jules Eggericx. Na zijn  verblijf in Engeland tijdens de Eerste Wereldoorlog specialiseerde die zich in sociale woningbouw en meer bepaald in tuinwijken.

Tuinbouw is een soort miniatuurversie van Le Logis en Floréal, de bekendste Brusselse tuinwijken, en bestaat uit een aantal halfopen gepleisterde huizen met tuinen groot genoeg om een moestuin te onderhouden. Het is er aangenaam wandelen in de soms wel brede, haast autovrije en met bomen omzoomde lanen. De rust staat er ook in schril contrast met de directe omgeving. Kortom, het wordt een heel mooie wandeling door Schaarbeek en Evere.

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnameprijs leden € 3,00
Deelnameprijs niet-leden € 5,00

Inschrijven en meer informatie:
Pieter-Jan De Coster
pjdecoster@willemsfondsbrussel.be

Sluit Mijn Willemsfonds