Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Literaire matinee met Noël Callebaut

Literaire matinee met Noël Callebaut

Noël neemt je mee naar een Gent vol uitdagingen, ellende en klassenverschil, maar vertelt oot over ‘de verbeteringen van Gent’, de opkomst van de trein en het verschijnen van publieke badhuizen.

Honger naar Gent - 14de eeuw

Hoe voed je een grote middeleeuwse stad in tijden zonder vrachtwagen of koelkast? Dat leert een blik op Gent, dat in de 14de eeuw meer dan zestigduizend monden moest voeden. Het ging over meer dan alleen eten voorzien. Het had ook te maken met macht, gelobby, strijd voor vrijhandel en protectionisme. Of hoe de Graslei het Manhattan van de middeleeuwen was.

Honger naar Gent - 19de eeuw

Nog één keer vergaart de roemrijke stad rijkdom en zet ze zichzelf op de kaart met haar textielproductie. Terwijl in statige burgerhuizen de Bourgeoisie geniet van de gerechten van Cauderlier, een kopje chocolademelk en een heerlijk sigaartje uit Java, sterven in smerige beluiken mensen aan cholera en tyfus. Er heerst ondervoeding. De grote massa overleeft op brood en aardappelen. In de kroegen vol jenever en schraal bier weerklinken de liedjes van Karel Waeri als voedingsbodem voor een nieuw idee ‘Het Socialisme’. Dirk en Noël nemen je mee naar een Gent vol uitdagingen, ellende en klassenverschil, maar vertellen ook over ‘de verbeteringe van Gent’, de opkomst van de trein en het verschijnen van publieke badhuizen.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnameprijs leden € 5,00
Deelnameprijs niet-leden € 7,00

Meer info nodig? Contacteer:
Danny Neirinckx
gentvzw@willemsfonds.be
0478-73 58 89

Sluit Mijn Willemsfonds