Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Volzet - Wegwijs in Brussel

Volzet - Wegwijs in Brussel

Zin in een boeiend bezoek op een prachtige plek in het hart van de stad? Ga dan mee op stap naar de Raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie en het Brussels Hoofdstedelijk Parlement! We worden er ontvangen met een kopje koffie of thee.

We starten om 9u45 en om te beginnen krijg je een leuke quiz voorgeschoteld die de Brusselse instellingen zo klaar als een klontje maakt. Vervolgens leiden we je rond  in het parlementsgebouw. Je loopt er langs de fonkelende spiegelzaal, maakt kennis met de knappe kunstwerken in de commissiezalen en kan ook even binnenkijken in het halfrond. Afsluiten doen we met een lekker aperitiefje in het huis van de Raad. Het einde is voorzien tegen 12 uur.

We gaan daarna (voor wie daar zin in heeft) lunchen in Neretva, een Macedonisch restaurant in de buurt. Op het menu staat een voorgerecht en een hoofdgerecht, vergezeld van een lekker glaasje wijn, een pintje of een frisdrank naar keuze. Dit alles voor de schappelijke prijs van 19 euro per persoon. Je hebt de keuze uit het onderstaande.

  • Voorgerecht: kippensoep of groentesoep
  • Hoofdgerecht: spieringkotelet (varken), pleskavica (gehakt varkens- en kalfsvlees), gebarbecued kipfilet of Macedonische risotto
  • Bijgerecht:
    • Wittekoolsalade of Shopska-salade (tomaten, komkommer, paprika en feta)
    • Frieten met saus naar keuze of aardappelpuree met bukovec (rode paprika)
  • 1 drankje naar keuze (frisdrank, bier of wijn)

Inschrijvenwillemsfonds.woluwe@gmail.com of 02 549 63 43. Ga je mee lunchen, vermeld dadelijk je keuze van voor-en hoofdgerecht.

Prijs: Het bezoek aan het Parlement is gratis. Ga je mee lunchen, gelieve dit dan duidelijk te vermelden. Hiervoor stort je 19 euro op rekeningnummer BE36 0682 3280 5481 van Willemsfonds Woluwe met als referentie “Lunch Wegwijs in Brussel”.

Locatie: Raad Vlaamse Gemeenschapscommissie (Lombardstraat 61-67, 1000 Brussel).

Het makkelijkst is om met het openbaar vervoer te komen. Halte trein/metro: Centraal Station. Halte bus: Grote Markt (stopt vóór het Brussels Parlement, naast de RVG) of Centraal Station (op 5 minuten wandelafstand van de RVG).

Prijzen

Ticket Prijs
Gratis deelname bezoek parlement Gratis
Lunch € 19,00

Inschrijven via: 
willemsfonds.woluwe@gmail.com 
of
02 549 63 43

Sluit Mijn Willemsfonds