Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Filmvoorstelling 'Helambu' een school in Nepal

Filmvoorstelling 'Helambu' een school in Nepal

Al meer dan 20 jaar helpt de Damse vzw KetaKeti een school in het hooggebergte van Nepal. Met onze vzw hebben we de school doen groeien van een klasje in de weide tot een heuse school met meer dan 300 leerlingen, verdeeld over kleuter-, basis- en middelbaar onderwijs. De school is publiek, maar heeft het niveau van een privéschool. Elk jaar behalen onze leerlingen de beste cijfers bij het staatsexamen op het einde van het vierde jaar middelbaar. Aan de verdere ontwikkeling van de school kwam tijdelijk een abrupt einde door de verschrikkelijke aardbeving in 2015, maar de school kon als snelste heropstarten in lokaaltjes die uit ‘puinmaterialen’ bijeen getimmerd werden. De schooldirectie, de leraren en de leerlingen, alsook de gemeenschap hebben echter blijk gegeven van een bewonderenswaardige weerbaarheid. KetaKeti heeft ongeveer 40.000 EUR per jaar nodig, om de lonen van leraren en lopende kosten van de school te betalen.

Peter Schmieding, een Amerikaanse tandarts met een groot hart voor Nepal, draagt ons schoolproject ook hoog in zijn vaandel: zijn organisatie steunt vooral meisjes om te studeren, als tegenkracht voor uithuwelijken of prostitutie. Bijna een derde van onze leerlingen worden door zijn organisatie gesponsord. Peter heeft een film laten maken over de school en de streek, getiteld ‘Helambu'. Momenteel wordt de film in de VS vertoond op filmfestivals. In première voor België tonen wij de film in de Cultuurfabriek in Sijsele op donderdagavond 30 maart vanaf 19u

Kom het KetaKeti-project ontdekken én steunen. Purna Gautam, het schoolhoofd komt speciaal uit Nepal om zijn verhaal te vertellen, samen met Dr. Kanchha Sherpa, een oud-leerling van de school, en Hilde Kuypers, onze voorzitster, die het project opstartte en nog steeds bezielt. KetaKeti biedt een avondvullend programma aan, met heerlijke Nepalese specialiteiten. Elke euro die we met onze actie ophalen gaat integraal naar het project in Nepal.

Kaarten zijn te koop bij Hilde in Galerie Indigo, Kerkstraat 15, Damme en via deze link: 
HELAMBU Film & Benefiet Tickets, vrij, 27 okt. 2023 om 19:00 | Eventbrite

 

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnameprijs leden € 15,00
VIP kaart € 50,00

Hendrik Demol
hendrik@demol.com
0477 30 53 59

Sluit Mijn Willemsfonds