Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Lezing-tasting met Toni Coppers

Lezing-tasting met Toni Coppers

Nee, dit is geen nieuw woord, wel een lezing waar ook een whiskytasting aan verbonden is. 😊

Toni Coppers is zonder twijfel Vlaanderens favoriete misdaadauteur. Zijn thrillers werden bekroond met de Hercule Poirot juryprijs en vele publieksprijzen.

Met de thriller Niets is Ooit gaf hij het startschot voor de succesreeks rond commissaris Liese Meerhout. De moordonderzoeken van de populairste vrouwelijke commissaris van Vlaanderen hebben ondertussen al bijna 20 boeken gevuld.

In 2020 schreef Toni VAL. Daarmee werd een tweede thrillerreeks rond de eigenaardige privédetective Alex Berger boven de doopvont gehouden. Toni had Alex Berger al eens eerder opgevoerd in “De Zaak Magritte” uit 2017. Het hoofdpersonage liet hem echter niet los en Toni besliste om vanaf 2020 de man een eigen reeks te gunnen.

Toni’s thrillers staan bekend om de ingenieuze plots en doorgedreven psychologische karaktertekeningen die de boeken tot toppers in hun genre maken. Hij schrijft over mensen van vlees en bloed. Zelden is iemand helemaal juist of helemaal fout. Slachtoffers en daders zijn levensecht. Net door dat menselijke is Coppers zo’n hartverwarmende auteur.

Toni’s auteurslezingen zijn dan ook een beetje apart. Hij vertelt niet enkel over zijn schrijftechniek maar neemt je mee in de wondere wereld van zijn verbeelding en inspiratie. Toni praat graag en vol overgave over hoe zijn boeken ontstaan. Hij legt uit hoe hij als man even autobiografisch schrijft wanneer hij in de huid van zijn vrouwelijk hoofdpersonage commissaris Liese Meerhout kruipt als wanneer hij privé-detective Alex Berger een stem geeft.

Toni geeft je een blik achter de schermen van het vak: hoe verloopt het schrijfproces, waar haalt hij de inspiratie voor zijn ingenieuze plots vandaan, hoe zorgt hij ervoor dat de personages écht tot leven komen, hoe komt hij aan informatie, hoe ver durft hij gaan in zijn research...

Maar met evenveel passie vertelt hij over de mens achter de schrijver. Wat drijft hem, waar ligt hij van wakker en hoe werd hij langzaam maar zeker een “echte” schrijver, want dat laatste stond allesbehalve in de sterren geschreven.

Net als in zijn diepmenselijke thrillers over Liese Meerhout of Alex Berger deelt Toni zijn eigen hobbelige parcours dat hij moest lopen om zijn eigen stem te vinden. Hij doet dat met de nodige humor, kwetsbaarheid en vooral zijn hartverwarmende authenticiteit.

Wanneer Toni met zijn radiostem vertelt, hangen de mensen aan zijn lippen. Aan de hand van beeldmateriaal neemt hij het lezerspubliek mee naar zijn wereld. Hij leest afwisselend voor uit eigen werk en vertelt anekdotes uit zijn heden en verleden die hem gemaakt hebben tot wie hij is.

Maar er is meer. Toni’s personage drinkt af en toe graag een whisky, een Ardbeg.

Onder leiding van Jurgen gaan we die avond ook enkele whisky’s proeven, tijdens de lezing door. En wie weet, verandert Toni’s personage ook eens van smaak en bestelt hij in een volgend boek een ander drankje.

Na de lezing is er de mogelijkheid om wat bij te praten met de auteur en een auteursexemplaar te laten signeren.

Prijzen

Ticket Prijs
Deelnameprijs € 8,00

Inschrijven via willemsfonds.woluwe@gmail.com

Sluit Mijn Willemsfonds