Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Lezing Paul Van Ostaijen gezamenlijke activiteit WFD

Lezing Paul Van Ostaijen gezamenlijke activiteit WFD

Zijn boeken Rebelse ritmes en De eeuw van Charlie Chaplin zijn swingende cultuurgeschiedenissen van de twintigste eeuw. Matthijs is al decennia gefascineerd door het leven en werk van Paul van Ostaijen. In 2021 publiceerde hij met Boem Paukeslag een spannende nieuwe verkenning van Van Ostaijens meesterwerk Bezette stad (1921). 

Zot Polleken, zo werd Paul van Ostaijen al snel genoemd toen hij in 1911 aankwam op het Antwerpse atheneum. Pol, zoals hij toen nog heette, was een merkwaardige jongen, een jongen ook die wist wat hij wilde. Hij zou dichter worden en hij had het bovendien in zijn hoofd gehaald dat hij met zijn poëzie de wereld zou gaan veranderen. Dat lijkt een onmogelijke opgave. Maar misschien is Van Ostaijen daar toch wel een beetje in geslaagd. Schrijver Matthijs de Ridder neemt je mee in de wonderlijke wereld van Paul van Ostaijen. Hij dwaalt door het
Antwerpen van voor de Eerste Wereldoorlog, door de music-halls van de Bezette Stad en brengt de onweerstaanbare latere verhalen en gedichten tot leven.

Aanmelden

Sorry, deze bijeenkomst is geannuleerd

Prijzen

Meer info nodig? Contacteer:
Brigitte Dourcy-Belle-Rose
antwerpen@willemsfonds.be
0475-42 02 50

Sluit Mijn Willemsfonds