Menu
Sluit zoekveld

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wie zoekt die vindt.

Over Ampersand afl. 3: Beestig! met Astrid Haerens, Dominique De Groen, Hilde Rogge en Mustafa Stitou

Ampersand afl. 3: Beestig! met Astrid Haerens, Dominique De Groen, Hilde Rogge en Mustafa Stitou

Silent reading op de Bijloke met literaire verrassingen  door Ampersand.

Gent Leest nodigt iedereen uit voor een ‘silent reading’ op de Bijlokesite. Neem je favoriete boek, een dekentje of een kussentje mee en installeer je op het gras tussen het STAM en de Kunstenbibliotheek. Samen lezen we in stilte. Daarnaast laten we ons verrassen door de poëzie en verhalen van Ampersand door de Fonkelkoptelefoons.

Op zondag 23 april 2023 vindt de allereerste editie plaats van Vlaanderenleestdag. Niet toevallig wordt Vlaanderenleestdag georganiseerd op Wereldboekendag, de Internationale dag van het boek. Daarom nodigen we iedereen uit voor een ‘silent reading’ op de Bijlokesite.

Geen boek bij? We zorgen voor een selectie in het thema van de Erfgoeddag Beestig!

We verwelkomen je vanaf 14u waarbij Ampersand jullie literair verwelkomt in het thema van de Erfgoeddag Beestig!

Met Waar is het lam? verrichtte Mustafa Stitou een indringend onderzoek naar de betekenis van het offer. Zijn vijfde dichtbundel is een intrigerende verzameling gedichten waarin het persoonlijke en politieke, droom en werkelijkheid, vrees en verlangen continu op elkaar ingrijpen.

Relaas brengt ons in hogere sferen met een waargebeurd verhaal, verteld door iemand die het zelf meemaakte. Speciaal voor deze literaire middag gaan ze op zoek naar een verhaal met een beestig kantje.

Voor de jonge bezoekers zorgen we ook voor een verteller die je trakteert op beestige verhalen.

Gent Leest

Gent Leest is een digitaal platform voor iedereen in onze stad die houdt van boeken en van lezen. Voor lezers en voorlezers, bezoekers van de bibliotheek en van boekhandels, leden van boekenclubs, voorleesvrijwilligers, maar ook voor mensen die anders lezen - in een andere taal, met een beperking – of die van atypische genres houden… Kortom, voor de hele Gentse leescommunity.

Ampersand

Ampersand is een nieuw collectief  en streeft ernaar om zo divers en verscheiden mogelijk te zijn. Leeftijd, cultuur, gender, verschillen qua podiumervaring… ; àlles wordt zo gemengd mogelijk gehouden.

Tijdens elke avond brengt Ampersand een combinatie van de meest denkbare literaire genres zoals Slam en Spoken Word, poëzie, kortverhaal, column, stand-upcomedy, theater, kortfilm, verhaal, rap, cross-over en muziek. Kortom: Ampersand zoekt uit wat literatuur overal en voor iedereen kan zijn.

Ampersand is een initiatief van Avansa, Boekhandel Limerick, De Centrale, RELAAS, Vermeylenfonds, Voem, Willemsfonds en geniet financiële steun van Stad Gent en de Vlaamse overheid.

Praktisch

Zondag 23 april, 14-18u: Bijlokesite (grasveld tussen Stam en Kunstenbibliotheek)

Gratis toegankelijk

Sluit Mijn Willemsfonds